Nogomet

Milan i Roma sigurno, senzacionalna pobjeda Ascolija

Ivana Spahija • nedjelja, 28.01.2007.

21. kolo Serie A bilo je siromašno pogotcima, u sedam utakmica postignuto je samo 12 golova, a najveće iznenađenje je pobjeda posljednjeplasiranog Ascolija na gostovanju kod Messine. Favoriti Milan i Roma upisali su minimalne pobjede...

Milan je na domaćem terenu svladao Parmu rezultatom 1:0. Crveno - crni su otvoreno ušli u susret, već u četvrtoj minuti Seedorf je imao priliku dovesti Milan u vodstvo, ali njegov udarac obranio je Bucci. Dvije minute kasnije Kaka je uputio udarac prema vratima Parme, lopta je otišla preko gola. S druge strane, Rossi je zadavao probleme obrani Milana, u 23. minuti njegov udarac je odlično zaustavio branič Milana Jankulovski. Dvije minute kasnije, nakon izvođenja udarca iz kuta, Gilardino je glavom tukao prema mreži Buccija, Couto je tu loptu odbio rukom, ali sudac nije pokazao na bijelu točku. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0 sa dobro raspoređenom igrom na obje strane i nekoliko vrlo dobrih prilika i jedne i druge momčadi. U drugom poluvremenu zaprijetila je Parma, Budanov udarac jedva je obranio branič Milana Oddo. U 76. minuti susreta Inzaghi je doveo Milan u vodstvo, nakon slobodnog udarca Pirla lopta se odbila do Inzaghija koji je pogodio mrežu Parme za vodstvo Milana od 1:0. Tim je rezultatom susret i završen, Milan je iz izjednačene utakmice izvukao sva tri boda i nalazi se na devetom mjestu, dok je Parma novim porazom pala na pretposljednje, 19. mjesto.

U Rimu je Roma napokon došla do pobjede, vukovi su svladali Sienu rezultatom 1:0. Nakon nekoliko razočaranja posljednjih tjedana, romanisti su krenuli silovito od prve minute. Prvi se u prilici za pogodak našao Perrotta čiji je udarac skinuo gostujući vratar Manninger. Pet minuta kasnije, Vučinić je gađao, ali Manninger je opet bio na mjestu. Od gostujućih igrača, Frick je najviše prijetio vratima Donija, prvo je u 17. minuti Chivu odbio njegov udarac, a zatim se pri kraju prvog poluvremena nakon dodavanja Antoninija našao u zaleđu. U nastavku susreta igrači Rome su se trudili doći u vodstvo, prvo je probao Pizzaro, a zatim je i Taddeijev udarac neutralizirala gostujuća obrana. U 62. minuti Vučinić je doveo Romu u vodstvo, nakon dodavanja Taddeija s lakoćom je svladao Manningera. Nakon tog pogotka, igra se primirila, jedino se u 80. minuti Tavano našao u prilici povećati vodstvo Rome na 2:0, njegov udarac završio je pokraj gola. Roma je ovom pobjedom prekinula crni niz remija i trenutno zaostaje osam bodova za vodećim Interom koji ima utakmicu i utakmicu manje.

Fiorentina je kod kuće u uzbudljivoj utakmici došla do još jedne pobjede, viole su svladale Livorno rezultatom 2:1. Luca Toni je u petoj minuti susreta bio u prilici dovesti Fiorentinu u vodstvo, ali je pogodio mrežu s vanjske strane. Pet minuta kasnije poslao je dobru loptu prema Mutuu čiji je udarac otišao preko grede. Toni se ponovno iskazao u 16. minuti, uputio je dobar udarac prema vratima Livorna, ali gostujući vratar Manitta je jedva koljenima obranio taj udarac. Mutu i Toni imali su još nekoliko vrlo izglednih prilika za pogodak koje ipak nisu realizirali. S druge strane, iz prve prave prilike Livorna izrodio se pogodak. U 27. minuti susreta Lucarelli je odlično prošao trojicu braniča Fiorentine, našao se sam samcat ispred nemoćnog Freya i postigao pogodak za vodstvo Livorna od 1:0. Do kraja prvog poluvremena igrači Fiorentine su se trudili izjednačiti rezultat, ali to im nije polazilo za rukom.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U drugom poluvremenu igru su diktirali nogometaši Fiorentine kojima se to isplatilo u 68. minuti kada je Toni nakon dodavanja Mutua uspio izjednačiti na 1:1. Niti minutu kasnije nad njim je počinjen prekršaj za jedanaesterac kojeg sudac ipak nije dosudio. U 82. minuti susreta Jorgensen je preokrenuo rezultat i doveo Fiorentinu u vodstvo. Ujfalusi je uputio udarac prema Toniju koji je odlično pronašao Jorgensena koji je snašao i prevario Manittu za vodstvo i konačnu pobjedu Fiorentine od 2:1.

Chievo i Empoli su u Veroni odigrali neriješeno, 0:0. U utakmici u kojoj nije bilo puno prilika, podjela bodova je najrealniji ishod. Najveću priliku u susretu imao je igrač Chieva Obinna čiji je udarac u 33. minuti susreta skinuo gostujući vratar Balli. Chievo se ovim remijem približio zoni ispadanja te se trenutno nalazi na 17. mjestu na ljestvici, dok je Empoli ostao na šestom mjestu.

Najveće iznenađenje kola je svakako susret između Messine i Ascolija u kojem je Ascoli uspio doći do pobjede, i to u gostima. Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše od igre, tek su dvije prilike imali igrači Messine, ali ih nisu iskoristili. U 36. minuti dosuđen je slobodan udarac za domaćine, gađao je Di Napoli čiji udarac nije dospio dalje od živog zida gostujuće momčadi. U drugom poluvremenu Messina je krenula silovito, u 77. minuti braniči Ascolija su u prostoru srušili Di Napolija, sudac je pokazao na bijelu točku s koje je siguran bio Parisi za vodstvo Messine od 1:0. Kada se činilo da će se Ascoli vratiti kući poražen, u 90. minuti Paloucci je pogodio mrežu Messine za izjednačenje. No ni to mu nije bilo dovoljno, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade ponovno je pronašao mrežu Paolettija i pogodio za vodstvo i nevjerojatnu pobjedu Ascolija od 2:1.

Atalanta je kod kuće remizirala sa Catanijom, susret je završio rezultatom 1:1. U vrlo izjedančenoj utakmici u kojoj su mnoštvo prilika imali i jedni i drugi, prvi su u vodstvo došli domaćini zahvaljujući golu Zampagne u 30. minuti susreta. Sve do 88. minuti Atalanta je imala sigurna tri boda u nogama, ali Japanac Morimoto je pronašao put do mreže Calderonija i postigao pogodak za 1:1. Nakon današnje raspodjele bodova Atalanta se nalazi na visokom petom mjestu na ljestvici, dok je Catania na osmom mjestu.

Reggina je u gostima kod Cagliarija uspjela doći do pobjede od 2:0 i do vrijedna tri boda za mogući spas od ispadanja iz lige. Nakon lošeg prvog poluvremena Reggine i dominacije Cagliarijevih napadača, Reggina je odmah u nastavku susreta postigla pogodak. Vigniani je u 47. minuti glavom zakucao loptu ispod grede za vodstvo Reggine od 1:0. Niti deset minuta kasnije, u 57. minuti, Vigniani je volejem povećao vodstvo gostiju na 2:0. Do kraja susreta nije bilo većih prigoda za promjenu rezultata, nogometaši Reggine čuvali su svoje vodstvo i utakmica je završena rezultatom 2:0. Cagliari se nakon ovog poraza spustio na 14. mjesto na ljestvici, Reggina je trenutno na 18. mjestu, još uvijek u zoni ispadanja.

Derbi kola, susret između Sampdorije i Intera na rasporedu je večeras u 20.30 sati.

Serie A, 21. kolo: AC Milan - Parma 1:0, AS Roma - Siena 1:0, Atalanta - Catania 1:1, Cagliari - Reggina 0:2, Chievo - Empoli 0:0, Fiorentina - Livorno 2:1, Messina - Ascoli 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!