Nogomet

Ajax iz ponora u pobjedu

Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 28.01.2007.

Nakon što se AZ u subotu dočepao drugog mjesta, nakon prvog poluvremena utakmice Groningena i Ajaxa izgledalo je da će se tamo i zadržati. PSV neočekivano izgubio na gostovanju kod Rode...

Amsterdamski Ajax je na poluvremenu zaostajao dva gola na gostovanju kod Groningena. Domaćini su poveli u 19. minuti preko veznjaka Jevgenij Levčenka da bi na 2:0 povisili pred kraj prvog poluvremena, točnije u 40. minuti preko Urugvajca Suareza.

Najavu povratka u utakmicu dao je kapetan gostiju Jaap Stam u 52. minuti. Sve do 82. minute rezultat na semaforu se nije mjenjao, a onda je na 2:2 izjednačio još jedan obrambeni igrač, strijelac i u prošlom kolu, Johnny Heitinga. Totalni preokret gostiju i pobjedu donosi im napadač Leonardo Santiago u 90. minuti utakmice. Ovom pobjedom Ajax se vratio na drugo mjesto nizozemske lige.

PSV je neočekivano poražen od trenutno sedme momčadi prvenstva. Roda je iskoristila domaći teren i sa dva lagana udarca zadala gostima tek drugi poraz sezone. Prvi gol pao je u 22. minuti preko Saeijsa, da bi pobjedu zapečatio u 86. minuti estonski reprezentativac Andres Oper. PSV i dalje čvrsto drži prvo mjesto Eredivisie lige sa osam bodova prednosti ispred Ajaxa.

Feyenord se polako budi iz kome. Nakon što ih je Uefa izbacila iz svojeg najmasovnijeg natjecanja i nakon što su visoko poraženi u prošlom kolu nizozemske lige, napokon su uspjeli naći svoju žrtvu na travnjaku. Pobjedili su Waalwijk sa 3:1, a golove su postigli De Guzman u 33., Andre Bahia u 37. i Charisteas u 85. minuti. U 37. minuti Lucius je promašio jedanaesterac za domaćine. Počasni gol za goste dao je van den Bergh početkom drugog poluvremena sa 11 metara.

Eredivisie liga, 22. kolo: Feyenord-RKC Waalwijk 3:1, Groningen-Ajax 2:3, Roda-PSV 2:0, Twente-Den Haag 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!