Nogomet

Werder drži vrh

Zoran Zdelar • nedjelja, 28.01.2007.

Bremenski Werder odradio je danas prvu utakmicu nakon neuspješne operacije napadača Ivana Klasnića. Svladali su uvjerljivo s 3:0 Hannover, dok je Bayer Leverkusen slavio u gostima kod Alemannije Aachen rezultatom 3:2...

Werder Bremen uspješno je odigrao prvu utakmicu nakon presađivanja bubrega hrvatskom reprezentativcu Ivanu Klasniću. Bez ikakvih poteškoća svladali su ne odveć snažni Hannover s rezultatom 3:0. Pred više od 40.000 gledatelja za povratak na vrh Bundeslige postigli su pogodak već nakon pet minuta igre. Strijelac je bio Tim Borowski. Werder je na 2:0 povisio u 67. minuti preko Miguela Huga Almeide, a konačnih 3:0 postavljaju u 74. preko Per Mertesackera. Jurica Vranješ cijeli susret je odgledao s klupe za rezervne igrače.

Daleko zanimljiviju i napetiju utakmicu od one u Bremenu odigrali su Alemannia Aachen i Bayer Leverkusen. Alemannia je u vodstvo stigla nakon samo devet minuta. Iz jedanaesterca pogodak je zabio Aurel Reghecampf, a u 30. povisuje prednost Vedad Ibišević. Mnogi su smatrali kako je pitanje pobjednika riješeno, ali s time se nisu služili članovi Bayera koji su uspjeli preokrenuti rezultat. Bernd Schneider smanjio je na 2:1 u 44. minuti, a Andrei Voronin u 54. izjednačuje rezultat. U listu strijelaca se samo tri minute kasnije ponovno upisao Schneider pobjedničkim pogotkom za konačnih 2:3.

Bundesliga, 18. kolo: Werder Bremen - Hannover 96 3:0, Alemannia Aachen - Bayer Leverkusen 2:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!