Nogomet

Spektakl u Lensu

Maja Giljanović • nedjelja, 28.01.2007.

U pretposljednjoj utakmici 22. kola momčad Auxerrea je na domaćem terenu svladala Nancy koji je time produžio negativni niz na četiri utakmice bez pobjede, a u posljednjoj utakmici 22. kola nevjerojatnu su utakmicu odigrali Lens te Saint Etienne...

Na Abbe-Descampsu je, naime, vrlo oslabljena dvanaestoplasirana momčad trenera Corree (izostali primjerice Žerka, Adailton, Dia, Sarkissian) upisala sasvim zasluženi poraz od raspoloženog četrnaestoplasiranog domaćina.

Gosti su doduše otvorili susret dvjema šansama, u 7. Kim te u 10. Curbelo ne prolaze pored Sorina. Auxerre se potom budi i u potpunosti preuzima konce igre u svoje ruke. Jelen je najopasniji, ali udarac prolazi uz sami okvir vrata već svladanog Bracigliana. U 34. minuti Akale dovodi Auxerre u vodstvo nakon Cheyrouovog savršeno izvedenog slobodnog udarca. Minutu poslije, međutim, gosti umalo izjednačuju, ali Andre Luizpogađa tek stativu.

U 37. stiže podebljanje vodstva nakon Kahlenbergovog udarca. Asistent Šveđaninu je ponovno najbolji igrač utakmice, kapetan Cheyrou. U drugom poluvremenu domaćin se zadovoljava rezultatom te rutinski čuva loptu i rezultat. Utakmica je okončana kiksem mladog Lapeyrea koji ipak prolazi nekažnjeno. Ba, naime, ne zaokružuje rezultat na (ipak) prevelikih 3:0.

Naime, u derbiju je četvrtoplasirana ekipa Francisa Gillota na svom Felix Bollaertu ugostila St Etienne koji je najavljivao otvoreni lov na sva tri boda kako bi povratio drugu poziciju koju trenutno zauzima Lille i koju je preuzeo od Marseillea jučerašnjom pobjedom u Bordeauxu, a prijašnjih ju je pet uzastopnih kola okupirala upravo Hašekova momčad.

Ohrabreni pobjedom na gostovanju kod Nancyja sredinom tjedna i usprkos ponovnom izostanku najboljeg igrača Frederica Piquionnea (i dalje ljut što ga vodstvo kluba ne pušta u Lyon pa fingira ozljedu), gosti savršeno ulaze u utakmicu: u 16. minuti Gomis sjajno reagira na asistenciju Ilana i dovodi St Etienne u vodstvo. Hitro izjednačenje zaustavlja Janotova prečka na kojoj se zaustavio strahovit pokušaj glavom Coulibalyja. U 24., pak, Heinz podebljava vodstvo. Čeha ponovno upošljava Ilan, a sukrivac za gol je domaći vratar Itandje, iznimno slabo postavljen. Poluvrijeme završava spektakularnim Heinzovim poluvolejem u 45. minuti za, očekivalo bi se, nenadoknadivih 3:0.

Crveno-žuti se, međutim, ne predaju te Keita u 66. vraća kakvu-takvu nadu domaćinu. Nošeni publikom igrači Lensa stvaraju strašan pressing koji rezultira Coulibalyjevim golom za smanjenje na samo gol zaostatka, ali već smo u 89. minuti. Ipak, igrači Saint Etiennea potpuno gube glavu te u drugoj minuti sudačke nadoknade Keita svojim drugim pogotkom postavlja rezultat na konačnih 3:3. Rezultati, 22. kolo: Auxerre - Nancy 2:0, Lens - Saint Etienne 3:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!