Rukomet

Danska - Češka: Danci se okreću Islandu

Mario Lešković • nedjelja, 28.01.2007.

U posljednjem susretu II skupine u kojoj se nalazi i hrvatska reprezentacija, u Mannheimu je Danska pobijedila Češku 33:29 (17:15). Tom pobjedom Danci su osvojili drugo mjesto u skupini i u četvrtfinalu će igrati protiv reprezentacije Islanda. Češka je ovim porazom završila kao posljednja u skupini bez osvojenog boda...

I u ovom dvoboju bilo je vidljivo da Danci kao i neke druge momčadi, kalkuliraju. Primjer toga je i njihov vratar Hvidt koji nije branio niti minute, ali ga je dostojno zamijenio Peter Henriksen koji je sakupio 14 obrana. Da su Danci ušli u ovu utakmicu s pristupom "lako ćemo" vidljivo je iz rezultata nakon osam minuta kada su Česi pogotkom njihovog najboljeg strijelca Hrubya poveli sa 6:1. Nakon toga Danci se bude svjesni činjenice da im u ovom susretu igra samo pobjeda. Tek u 28. minuti uspijevaju izjednačiti rezultat pogotkom Boldsena kojemu je to bio i jedini pogodak na susretu. Do poluvremena pogocima Rassmusena i Oechslera Danska prelazi u vodstvo i tim rezultatom se odlazi na odmor.

U nastavku Češka se ne predaje i u 35. minuti Hruby novim pogotkom vraća rezultat na stranu Češke. Nakon toga Danci konstantno „love“ rezultat i tek u 43. minuti ponovo vode pogotkom Madsena. Teško stečeno vodstvo više nisu ispuštali do kraja utakmice nego su u 55. minuti čak vodili pet razlike (30:25). Za novi povratak Česi više nisu imali snage nego su samo spjeli smanjiti na 32:29 pogotkom Horaka u 59. minuti, ali Boesen svojim sedmim pogotkom postavlja konačnih 33:29.

Najbolji strijelac utakmice bio je češki reprezentativac Hruby s devet pogodaka dok je kod Danaca najviše pogodaka postigao Boesen (sedam). Suci ove utakmice bili su Norvežani Abrahamsen i Kristiansen.

U četvrtfinalu Danci će igrati protiv Islanda u Hamburgu dok će Česi u razigravanje za poredak od 9. do 12. mjesta krenuti utakmicom protiv Tunisa u Kolnu.

Svjetsko prvenstvo: Danska - Češka 33:29 (17:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!