Nogomet

Nasilje u Italiji

Maja Giljanović • utorak, 30.01.2007.

Predsjednik FIGC-a, Talijanskog nogometnog saveza, zaprijetio je prekidom ligaških natjecanja uslijed navijačkih nereda proteklog vikenda. Luca Pancalli je, naime, izjavio: "S ciljem zaštite sudaca i obrane digniteta nogometa, spreman sam poduzeti drastične korake"...

Kap koja je prelila čašu je smrt 40-godišnjeg dužnosnika amaterskog kluba Sammartinesea koji je nakon subotnju utakmice, uvučen u sukob navijača, zadobio udarac u glavu te preminuo na licu mjesta. Nasilje se nastavilo tijekom nedjelje u gradovima diljem Italije: u Firenzi je navijač Livorna završio na šivanju glave nakon što je pretučen od ratoborno raspoložene skupine navijača viola, a u Bergamu se policija sukobila s stotinjak Atalantinih navijača koji su navalili na vagone s Catanijinim. U Serie D čak je jedan susret prekinut u drugom poluvremenu nakon što je pomoćni sudac pogođen bubnjem bačenim s tribina.

Pancalli je zaključio: "U stanju smo pripravnosti. Nadam se, međutim, da ćemo uz suradnju sviju - igrača, trenera, navijača i čelnika klubova - pronaći načina kako povratiti mir i atmosferu fair-playa na naše stadione i izbjeći prekid prvenstva".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!