Tenis

Forma Hantuchove i dalje vrlo loša

Ivana Spahija • utorak, 30.01.2007.

Prvi dan WTA turnira u Tokiju obilježila je očekivana pobjeda Ane Ivanović protiv kvalifikantice, ali su se za iznenađenja pobrinule Australka Pratt i Talijanka Vinci koje su odličnim igrama ranije od očekivanog kući poslale dvije nositeljice...

Srpkinja Ana Ivanović u dva je seta porazila Shenay Perry prepustivši joj ukupno šest gemova. Prvi set je bio nešto neizvjesniji, Perry je pružala dobar otpor Ivanović koja je dobrom igrom uspjela privesti set kraju rezultatom 6:4. U drugom setu mlada Srpkinja je Amerikanki prepustila samo dva gema i s ukupnim rezultatom 6:4, 6:2 prošla u drugo kolo gdje će dočekati pobjednicu susreta Santangelo - Nakamura.

Kvalifikantica Nicole Pratt iznenadila je Megan Shaughnessy i rezultatom 2-1 u setovima zauzela svoje mjesto u drugom kolu. Prvi set je nakon tie-breaka otišao u korist Shaughnessy, Pratt se nije predavala te je odličnom igrom u drugom setu Amerikanki prepustila samo jedan gem, bilo je 6:1. U odlučujućem setu Shaughnessy je pokušala vratiti meč u svoje ruke, ali bilo je kasno, Pratt je napravivši dva breaka i u trećem setu slavila sa 6:4 i poslala Amerikanku kući. Pratt u drugom kolu čeka težak zadatak protiv druge nositeljice, Švicarke Martine Hingis.

Još jedno iznenađenje napravila je Roberta Vinci koja je u dva seta porazila osmu nositeljicu, Slovakinju Danielu Hantuchovu. Iako favoritkinja, Slovakinja nije pokazala razinu igre koju je pokazivala do sada te ju je Talijanka ispratila kući sa dva puta po 6:4.

Francuskinja Severine Bremond sunarodnjakinji Marion Bartoli prepustila je samo dva gema u setu i sa rezultatom 6:0, 6:2 plasirala se u drugo kolo gdje je čeka upravo Talijanka Vinci.

Šesta nositeljica, Kineskinja Na Li, rezultatom 6:3, 6:2 porazila je kvalifikanticu Liliu Osterloh i u drugom kolu sebi zakazala susret s pobjednicom susreta Zvonarjeva - Stosur koji se održava danas.

Talijanka Francesca Schiavone s dva puta po 7:5 kući je ispratila Eriku Takao. Talijanka je u oba seta pri vodstvu od 6:5 napravila odlučujući break za 7:5 i tako se plasirala u drugo kolo gdje će se susresti sa prvom nositeljicom, Ruskinjom Marijom Šarapovom.

WTA Tokyo Pan Pacific Open, 1. kolo: Ivanović (Srbija, 5) - Perry (SAD) 6:4, 6:2, Pratt (Australija) - Shaughnessy (SAD) - 6:7, 6:1, 6:4, Vinci (Italija) - Hantuchova (Slovačka, 8) 6:4, 6:4, Bremond (Francuska) - Bartoli (Francuska) 6:0, 6:2, Li (Kina, 6) - Osterloh (SAD) - 6:3, 6:2, Schiavone (Italija) - Takao (Japan) 7:5, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!