Nogomet

Mascherano dobio zeleno svjetlo

Branimir Korać • srijeda, 31.01.2007.

Argentinski reprezentativni veznjak Javier Mascherano može prijeći u Liverpool. Fifa je dala posebnu dozvolu Liverpoolu za potpis ugovora s Mascheranom čime su redsi dobili priliku dovesti odličnog igrača sredine terena...

Javier Mascherano je iznimka u Fifinom pravilu kako igrač ne smije nastupati za više od dva kluba tijekom jedne sezone. Naime ovaj odlični argentinski veznjak započeo je sezonu u dresu Corinthiansa, ali vrlo brzo je u paketu s Carlosom Tevezom preselio u londonski West Ham.

Iako je skupocjeni veznjak u West Ham stigao kao veliko pojačanje, nije se baš proslavio u dresu londonske momčadi krenuvši u prvih 11 tek pet puta. U Liverpoolu očajnički traže još jednog kvalitetnog igrača sredine terena, a idealno pojačanje vidjeli su upravo u Mascheranu za kojeg su zatražili posebnu Fifinu dozvolu.

"Mascherano će biti iznimka u našem pravilu obzirom da se sezona u Europi i sezona u Brazilu ne poklapa u svom početku i kraju. Naime u Brazilu sezona počinje u travnju i traje do prosinca stoga iz sportskih razloga Mascherano će dobiti dozvolu za registraciju za treći klub", stoji u Fifinom priopćenju.

Preostaje na Liverpoolu i West Hamu da se dogovore oko detalja transfera, a Mascherano će najvjerojatnije do kraja sezone biti na posudbi u Liverpoolu te će klub kasnije odlučiti o njegovom angažmanu. Ova iznimka u slučaju Mascherana mogla bi značiti i brojne zamolbe drugih klubova za registracijom igrača i za treći klub obzirom na razliku u počecima prvenstava u Južnoj Americi i Europi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!