Košarka

Vječiti derbi u Beogradu, Cibona čeka Hemofarm

Nikola Božić • petak, 02.02.2007.

Iako je dosad odigrano 19 kola, ovog vikenda igra se 18. kolo regionalne lige za košarkaše (20. kolo je zamijenjeno sa 18.). Od najzanimljivijih susreta 19. kola vrijedi spomenuti derbi između Zvezde i Partizana, dok će ranjena Cibona ugostiti Hemofarm...

Prva utakmica 18. kola regionalne lige igra se u Sarajevu gdje se sastaju domaća Bosna i Zagreb. Susret je pomaknut sa subote na petak, budući da momčad Zdravka Radulovića igra idući utorak važnu kup utakmicu sa zagrebačkom Cedevitom. Momčad Bosne je u problemima sa ozljedama, a veliki udarac joj je i odlazak ponajboljeg igrača Saše Vasiljevića, koji će karijeru nastaviti u španjolskoj ACB ligi. Zagreb je tako u poziciji da iznenadi domaću Bosnu, a samopouzdanje su podigli laganom pobjedom u prošlom kolu kod slovenskog Geoplin Slovana.

Dan kasnije, u subotu, momčad FMP-a ugostit će slabašni Geoplin Slovan. Sve osim pobjede domaćina bilo bi veliko iznenađenje. Isti dan košarkaši Splita ugostit će Budućnost iz Podgorice, koja je u prošlom kolu u neizvjesnoj završnici izgubila na domaćem parketu od FMP-a. U ovom susretu favoriti su Crnogorci, budući da je stanje u splitskom klubu pred rasulom, a gosti iz Podgorice igraju najbolju sezonu u regionalnoj ligi (peto mjesto sa omjerom 12-7).

U Domžalama Helios dočekuje ekipu Širokog i u tom susretu se očekuje pobjeda domaćih košarkaša. U prošlom kolu ekipa Heliosa iznenadila je Zadrane u gostima, dok je Široki očekivano izgubio na svom parketu od Zvezde.

Ekipa Zadra svoju prvu pobjedu u 2007. godini tražit će na gostovanju u Ljubljani. Situacija u klubu daleko je od idealne, a dodatan problem je taj što se Olimpija oporavila od gubitka dva ponajbolja igrača. Dokaz tome je i pobjeda u gostima kod favoriziranog Joventuda, u zadnjem kolu Eurolige. Stoga, možemo slobodno reći, ekipa Olimpije je favorit u ovoj utakmici.

Dan kasnije, u nedjelju, igraju se preostali susreti 18. kola regionalne lige za košarkaše. Pred Cibonom je teška utakmica nakon ispadanja iz Eurolige. U Draženov dom dolazi vršački Hemofarm. U glavama igrača je još uvijek visoki poraz na gostovanju kod Repešine Lottomatice, kojim su si zatvorili vrata drugog kruga Eurolige. Pitanje je mogu li zaboraviti "kiks" u Rimu.

Slika 1 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Ništa lakše nije ni košarkašima Hemofarma. U osmini finala ULEB kupa uvjerljivo su poraženi na domaćem parketu od ruskog Unicsa. Pridodamo li tome veliki broj ozlijeđenih igrača, očekuje nas tvrda i neizvjesna utakmica posrnulih ekipa.

Derbi 19. kola regionalne lige za košarkaše igra se u Beogradu, a sastaju se vječiti rivali Zvezda i Partizan. Partizan drži drugo mjesto sa omjerom 14-5, dok je Zvezda na šestom mjestu sa tri poraza više. Iza Partizana je teška euroligaška utakmica sa Unicajom, kojom su unatoč porazu izborili drugi krug natjecanja.

Niti Zvezda nije mirovala, u utorak su igrali osminu finala ULEB kupa protiv ruskog Himkija. Za razliku od Partizana, košarkaši Crvene Zvezde bili su uspješnjiji u toj utakmici te su ispratili Ruse rezultatom 89:77. Prošlog tjedna pojačali su se Brankom Jorovićem, bivšim kapetanom FMP-a, no na njegov prvi nastup za crveno-bijele morat će se pričekati budući da je Jorović još neoporavljen od ozljede.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolABA liga
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!