Tenis

Česi se vraćaju u igru

Maja Giljanović • srijeda, 03.01.2007.

Pobjedom trećih nositelja Hopman Cupa, reprezentacije Češke, nad drugopostavljenim Španjolcima, situacija u skupini B se zakomplicirala do maksimuma...

Česima je vodstvo osigurala Lucie Safarova koja je u najduljem dosad odigranom meču turnira slavila nad 24- godišnjom Anabel Medinom Garrigues. 145 minuta trebalo je 42. igračici svijeta da u iscrpljujućem susretu preokrene stanje na terenu i slavi 2:1 pobjedu. A činilo se da će nakon Ančić 27. tenisačica WTA liste upisati još jednu glatku pobjedu. Naime, vodila je set i 4:2, ali se 19- godišnjakinja nije predavala te je nadoknadivši break i sama osigurala prednost i poravnala rezultat. Medina je i u trećem setu izgledala vjerojatnijom pobjednicom, međutim slaba realizacija break prilika i tek tri iskorištene od 13 osiguranih joj se osvetilo kada je Safarova ponovno povrativši servis manjka i spasivši dvije break lopte pri rezultatu 4:4, oduzela servis protivnici i mirno odservirala za vrijednu pobjedu. Ne samo češku već i svoju osobno. "Triput sam već izgubila od Anabel u neizvjesna tri seta, dugo sam čekala priliku za uzvrat i predivno je da sam je konačno uspjela pobijediti i to upravo u reprezentativnom dresu. Presretna sam", pojasnila je nakon susreta osvajačica zasada tri WTA naslova.

Drugi, pobjednički, bod stigao je nakon impresivne predstave Tomasa Berdycha koji je za 80 minuta nadigrao sedmog igrača svijeta Tommyja Robreda. 21- godišnjak je snažnim udarcima s osnovne linije te visokim postotkom ubačaja prvog kao i kvalitetnim drugim servisom, ostavio malo prostora tri godine starijem protivniku. Prvi je set razriješen breakom u dvanaestoj igri, a potom je Čeh, 13. tenisač ATP liste odjurio do vodstva od 5:0 te rutinski priveo susret kraju.

Češka pobjeda vraća ih u konkurenciju za prolaz u finale, a upravo je u tijeku susret parova u kojem bi svaki osvojeni gem mogao u konačnici odlučivati ako u slučaju jednakog broja bodova dođe do razlučivanja na temelju set odnosno gem razlike.

Slijedeći su na terenu Splićani Sanja i Mario Ančić protiv indijske kombinacije MirzaBopanna. Pobjeda i samo pobjeda ostavljaju Hrvatsku u igri za prvo mjesto.

Hopman Cup, rezultati: Safarova - Medina Garrigues 4:6, 6:4, 6:4; Berdych - Robredo 7:5, 6:1.

Hopman Cup, skupina B:
1. Španjolska 2
2. Indija 2
3. Češka 2
4. Hrvatska 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!