Tenis

I Indija previsoka prepreka

Maja Giljanović • srijeda, 03.01.2007.

Hrvatska neće vidjeti finale Hopman Cupa. Nakon dva odigrana susreta, naša reprezentacija ima dva poraza, a drugi poraz stigao je danas u dvoboju s Indijom 2:1. Jedini bod donio je Mario Ančić pobjedom nad Bopannom dok je Sanja Ančić poražena od Mirze te par u vrlo neizvjesnom susretu...

18-godišnja Splićanka, 176. igračica WTA liste, nije zadala veće probleme godinu dana starijoj i u velikim mečevima iskusnijoj imenjakinji, 65. tenisačici svijeta. Prvi set je odmah započeo breakom Sanjinog servisa i vodstvom Indijke od 3:0, a još jednim oduzimanjem servisa u osmom gemu najveća nada azijskog tenisa je lakoćom osigurala 1:0 u setovima. Slično se razvijao i drugi set te iako je Ančić nadoknadila rani zaostatak od 3:1, čvršćim udarcima s osnovne crte te višim postotkom ubačaja prvog servisa, Mirza je donijela prvi i nadajmo se jedini bod Mirza/Bopanna kombinaciji.

Sat i 23 minuta trebalo je devetom igraču svijeta da se razračuna s 281. tenisačem ATP liste, 26-godišnjim Rohannom Bopannom.

Mario Ančić je, naime, teže od očekivanog, obavio svoju obvezu te je tek dvama tie-breakovima vratio Hrvatsku u igru za prvo mjesto i plasman u finale Hopman Cupa.

Indijac se pokazao tvrdim orahom i solidnom igrom nakon kvalitetnog prvog servisa dosta namučio četiri godine mlađeg, ali nemjerljivo renomiranijeg protivnika. Mario je, ipak, sačuvao hladnu glavu te s uvjerljivim trinaestim igrama osigurao poravnanje rezultata. U prvom je setu Bopanna ostao na dva, a u drugom na tri osvojena poena u odlučujućim igrama.

Ipak indijska kombinacija Sania Mirza/Rohann Bopanna odnosi prevagu na svoju stranu. Splićani su sjajno otvorili susret te osiguravši break na samom startu seta mirno poveli u biti ili ne biti susretu za hrvatski par. Indijci su u nastavku uzvratili istom mjerom pa se konačni obračun dogodio u tie-breaku trećeg u kojem 65. igračica i 281. igrač svijeta zadržavaju mirniju ruku i u thriller završnici nakon 79 minuta igre svladavaju devetog tenisača i 176. igračicu WTA liste. Istini za volju, uigranost indijskog para koji je pobjedama na azijskom izdanju Hopman Cupa, osvajanjem kojeg su izborili nastup na 1000000$ vrijednom turniru u Perthu, davala je prednost Azijcima usprkos slabijem rankingu.

Ovom pobjedom Indijci su glavni favoriti za osvajanje skupine B uoči sutrašnjih odlučujućih dvoboja između Češke i Hrvatske koja je jedina bez izgleda te Španjolske i Indije u kojoj Medina Garrigues i Robredo trebaju sva tri boda.

Sutrašnji program, pak, otvaraju domaćini protiv Amerikanaca, a istovremeno će na teren i Rusi protiv Francuza.

Hopman Cup, rezultati: Mirza - S.Ančić 6:2, 6:3, Bopanna - M. Ančić 6:7, 6:7, Mirza/Bopanna - Ančić/Ančić 3:6, 6:3, 10:8.

Hopman Cup, skupina B:
1. Indija 4
2. Španjolska 2
3. Češka 2
4. Hrvatska 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!