Tenis

Rusi prvi finalisti

Maja Giljanović • četvrtak, 04.01.2007.

Ruska kombinacija Petrova/Tursunov trebala je i izborila 3:0 pobjedu nad Francuzima za sutrašnji finale Hopman Cupa...

Prvim nositeljima turnira vodstvo je donijela šesta igračica svijeta koja je u 89 minuta slavila nad Tatianom Golovin. U izjednačenom prvom setu odluka je nakon dva oduzimanja servisa i ponovnog hvatanja priključka sa svake strane stigla u trinaestoj igri u kojoj je 24-godišnja Ruskinja sačuvala mirniju glavu te autoritativno odservirala za prvi korak ka pobjedi. Unatoč problemu s istegnućem mišića i primljenoj liječničkoj pomoći, Petrova je trima breakovima u drugom setu ekspresno okončala susret protiv 22. tenisačice WTA liste.

Jerome Haehnel nije predstavljao ama baš nikakvu prijetnju konačno raspoloženom 24-godišnjem Dmitriju Tursunovu koji je za samo 58 minuta nadvisio 213. igrača svijeta. 13 aseva te visoki postotak prvog servisa omogućili su Rusu glatku pobjedu u kojoj francuski predstavnik nije osigurao nijednu prigodu za oduzimanje servisa 22. igraču ATP liste.

Sedmi nositelji, Francuzi, nadali su se boljoj predstavi i povoljnijem ishodu u odlučujućem susretu parova. Međutim, 67 minuta trebalo je Rusima da sa glatkih 2:0 i ukupnom 3:0 pobjedom osiguraju nastup u svom prvom finalu u povijesti Hopman Cupa.

Istovremeno su tek za prestiž važan susret otpočeli i domaćini protiv branitelja prošlogodišnjeg naslova. Australcima je prednost donijela 165. igračica svijeta Alicia Molik koja je nadoknadivši set manjka slavila nad 21-godišnjom Ashley Harkleroad. Poravnanje Amerikancima osigurava 47. igrač svijeta koji sa 2:0 pobjeđuje zamjenu ozlijeđenom Marku Philippoussisu, 162. na ATP listi, NathanuHealeyju. U upravo okončanom susretu radost ispunjenom Burswood Domeu donosi igra parova nakon koje domaćin bilježi novu pobjedu, dok reprezentacija SAD-a ostaje na nuli.

Kasnije danas doznat će se i pobjednik skupine B, a sastaju se Indija i Španjolska te Hrvatska i Češka. Situacija je takva da Indijci pobjedom osiguravaju finale, a u slučaju njihovog poraza te češke 3:0 pobjede nad našim Ančićima, Rusima bi se sutra u završnici 1000000$ vrijednog turnira suprotstavili Berdych i Safarova.

Hopman Cup, rezultati: Petrova - Golovin 7:6(2), 6:0; Tursunov - Haehnel 6:1, 6:4; Petrova/Tursunov - Golovin/Haehnel 6:4, 6:2; Molik - Harkleroad 3:6, 6:4, 6:4; Fish - Healey 7:5, 7:5; Molik/Healey - Harkleroad/Fish 6:4, 7:5.

Hopman Cup, skupina A:
1. Rusija 4
2. Francuska 4
3. Australija 4
4. SAD 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!