Zimski sportovi

Rusi slavili u Oberhofu

Branimir Korać • petak, 05.01.2007.

Štafeta Rusije odnijela je pobjedu u četvrtak sjajnom utrkom u Oberdorfu na 4×7.5 kilometara. Rusi su bili najkonstantniji i najmirniji, imali najmanje promašaja i posve zasluženo odnijeli pobjedu. Druga je bila Njemačka, a treću poziciju zauzeli su Norvežani...

I uoči utrke pretpostavljalo se kako će se voditi borba za pobjedu između Rusije, Njemačke i Norveške, a kao blagi favoriti smatrani su domaćini Nijemci, no Rusija im je pokvarila planove.

Utrku su poveli Norvežani koji su neočekivano već u prvoj izmjeni imali svog najjačeg aduta Olea Einara Björndalena. Björndalen nije gađao najbolje, ali po običaju to je nadoknadio sjajnim trčanjem.Rusi i Nijemci bili su tu negdje i Norvežani su naišli na hendikep zbog tri naredna slabija biatlonca i bilo je već za pretpostaviti da će teško do pobjede. Iz igre su potpuno ispali nakon katastrofalnog pucanja Larsa Bergera i drugoj izmjeni koji je zaradio čak tri kaznena kruga što je kasnije bilo nenadoknadivo.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Do kraja utrke vodila se borba između Njemačke i Rusije za pobjedu, a na kraju mirniji su bili Rusi. U posljednjoj izmjeni za Njemačku je gađao Greis i bio precizan i domaći navijači s nestrpljenjem su očekivali gađanje Rusa Kruglova. Kruglov je bio vrlo miran, pogodio je svih pet meta i zadržao prednost.

Njemačka je na drugom mjestu zaostala za Rusijom 41.8 sekundu, treća Norveška kasnila je 2:45.2 minute dok su četvrto i peto mjesto u foto finišu zauzeli Austrija i Češka.

Biatlon, štafeta 4×7.5 km:
1. Rusija 1:26.09,8
2. Njemačka +0.41,8
3. Norveška +2.45,2
4. Austrija +4.48,7
5. Češka +4.48,8
6. Švicarska +5.17,5
7. Slovenija +5.43,1
8. Ukrajina +6.19,6
9. SAD +6.28,6
10. Estonija +6.37,1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!