Tenis

Prve dvije nositeljice u finalu

Branimir Korać • petak, 05.01.2007.

U finalu WTA turnira u Gold Coastu igrat će prva nositeljica Martina Hingis i druga nositeljica Dinara Safina. Hingis je u finale prošla preko Tathiane Garbin, a Dinara Safina pobjedom protiv Shahar Peer...

Martina Hingis igrat će u finalu WTA turnira u Gold Coastu. Hingis je do finala došla nakon što joj je Talijanka Tathiana Garbin predala meč kod vodstva 4:3 zbog bolesti. Hingis je do tada igrala prilično neuvjerljivo, ali Garbin na svoju žalost nije imala snage za nastavak meča. "Jako sam razočarana jer smatram da sam igrala svoj najbolji tenis. U drugom kolu sam već osjetila lagane probleme s bolesti, a iz dana u dan bilo je sve gore", nije krila razočaranje Garbin.

Hingis će u finalu igrati protiv Dinare Safine koja se vratila iz mrtvih u susretu s Izraelkom Shahar Peer. Peer je dobila prvi set sa 6:4 i u drugom servirala za meč, ali Safina je preokrenula rezultat i nakon kišnog prekida posve preuzela kontrolu nad mečom.

Safina i Hingis dosad su se susrele dva puta i oba puta slavilča je Švicarka. Mečevi su igrani prošle godine u Indian Wellsu i Rimu i Safina je oba puta poražena s 2:0.

WTA Gold Coast, polufinale:
Martina Hingis (SUI, 1) - Tathiana Garbin (ITA) 3:4 predaja Garbin, Dinara Safina (RUS, 2) - Shahar Peer (ISR, 5) 4:6, 7:6(1), 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!