Tenis

Đoković brži od kiše

Deni Kirinčić • petak, 05.01.2007.

Unatoč kiši koja je poremetila raspored četvrtfinalnih mečeva, prvi nositelj ATP turnira u Adelaideu Novak Đoković uspio je osigurati svoj plasman u polufinale. Drugi nositelj Richard Gasquet nije bio te sreće...

Unatoč visokim temperaturama koje ovog tjedna vladaju u Adelaideu, kiša je došla na svoje i uspjela odgoditi dva susreta pojedinačnog četvrtfinala. Prvi nositelj ipak je uspio završiti svoj susret i unatoč slabijoj predstavi, prošao je u polufinale.

Amerikanac Paul Goldstein pružio je dobar otpor i prvi je stekao prednost u susretu, no Đoković je uspio poravnati na 4:4 i uzeo set 6:4 kada je Goldstein napravio svoju drugu dvostruku pogrešku. U drugom setu je Đoković odjurio na 5:2 i kada se mislilo da će meč ubrzo završiti, Goldstein se vratio i poravnao na 5:5. Ipak, Đoković se sredio i uzeo slijedeća dva gema za konačnu pobjedu.

Uz Đokovića, igrač koji se probio u polufinale je domaći dečko Chris Guccione koji je sve iznenadio pobjedom nad drugim nositeljem Richardom Gasquetom pogotovo nakon što je prvi set završio 6:1 u korist Francuza. Kod 3:2 u drugom setu, Guccione je napravio break koji mu je bio dovoljan za osvajanje seta, a odluka u trećem setu je pala u tie breaku kojeg je Australac dobio sa 7:4 za svoje prvo ATP polufinale u karijeri. U parovima nije odigran niti jedan susret zbog kiše.

ATP Adelaide, 5.1.2007., četvrtfinale: Novak Đoković (SRB, 1) - Paul Goldstein (USA) 6:4, 7:5, Chris Guccione (AUS, WC) - Richard Gasquet (FRA, 2) 1:6, 6:3, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!