Tenis

Henmanov povratak Davis Cupu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 08.01.2007.

Nekadašnji britanski broj jedan, Tim Henman potvrdio je spekulacije o povratku u Davis Cup reprezentaciju nakon dvogodišnje pauze...

32-godišnjak, 38. igrač svijeta je, naime, koncentrirajući se na pokušaj konačnog osvajanja Grand Slama (Wimbledona), 2004. objavio povlačenje iz reprezentacije. Međutim, potaknut od strane novog britanskog izbornika Johna Loyda, preispitao je samonametnuti egzil te se vraća u konkurenciju za slijedeći susret koji ih očekuje u travnju. U drugom kolu euro-afričke skupine protivnik Britancima u Birminghamu bit će Nizozemska koja je u razigravanju za ulazak u svjetsku skupinu poražena od Češke.

Henman je u Davis Cupu, inače, debitirao još 1994. (Rumunjska), a zajedno s Andyjem Murrayjem (poprilično rezerviranim što se tiče Henmanova povratka) te Gregom Rusedskim, Velika Britanija bi trebala ostvariti kvalitativan pomak naprijed.

"Sretan sam povratkom u Davis Cup momčad. Dugo sam razmišljao, a budući sam oduvijek uživao nastupajući za domovinu, u nadi da ću uistinu biti od koristi, vraćam se kako bih s reprezentacijom proživio nove ugodne trenutke kojih ću se sa zadovoljstvom prisjećati", izjavio je trenutno ozlijeđeni Henman koji će zbog ozljede koljena propustiti prvi Grand Slam sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!