Tenis

Janković kobna za Hingis, ispala Safina

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 08.01.2007.

Bivši svjetski broj jedan Martina Hingis već na početku Sydney Internationala morala je potpisati poraz i tako dva puta otići pognute glave s terena u samo tri dana...

Jelena Janković je u formi. Nakon što je prošli tjedan osvojila Auckland, danas je u Sydneyu pobijedila Martinu Hingis 2:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:3). Nakon što je Hingis izgubila u nedjeljnom finalu od Safine, i danas je morala potpisati poraz protiv odlične srpske igračice. Janković je trebala slaviti u dva seta, ali Hingis se uspjela vratiti u drugom setu te ga dobiti sa 6:4. Početkom trećeg seta Janković je zatražila fizioterapeuta, ali to je nije zaustavilo u novoj pobjedi.

Teže nego što je bilo očekivano Elena Dementijeva pobjedila je Japanku Ai Sugiyamu sa 2:1 u setovima. Prvi set izgubila je u tie-brakeu 6:7 da bi odmah sljedeći osvojila također u 13. igri. Posljednji set pomela je suparnicu sa 6:0.

Dinara Safina, koja je ovu nedjelju pobjedila Hingis u finalu, morala se već na početku u prvom kolu oprostiti od Sydney Internationala. Bolja od nje u tri seta bila je Austrijanka Nicole Pratt. Prvi set je dobila Safina sa 6:4 da bi Pratt ubacila u višu brzinu i sa laganih 6:3, 6:2 dobila sljedeća dva seta i meč.

Australka Samantha Stosur pobjedila je Zvonarevu u dva seta. Servirajući za meč, Stosur je spasila dvije break lopte. Zvonareva je tada napravila neforsiranu grešku i to je značio kraj za Ruskinju u Australiji. 22-godišnja Stosur u sljedećem kolu igra protiv Janković.

WTA Sidney International, 8. siječanj 2007.: Janković (Srbija) - Hingis (Švicarska) 6:4, 4:6, 6:3, Pratt (Austrija) - Safina (Rusija) 4:6, 6:3, 6:2, Dementijeva (Rusija) - Sugiyama (Japan) 6:7, 7:6, 6:0, Stosur (Australija) - Zvonareva (Rusija) 6:1, 6:4, Golovin (Francuska) - Peng (Kina) 7:5, 6:4, Schnyder (Švicarska) - Duševina (Rusija) 6:3, 4:6, 6:3, Srebotnik (Slovenija) - Bovina (Rusija) 6:3, 6:1, Fedak (Ukrajina) - Bartoli (Francuska) 7:6, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!