Nogomet

Sramota Porta

Maja Giljanović • ponedjeljak, 08.01.2007.

Usprkos najavama o ozbiljnom i profesionalnom pristupu uoči kup-dvoboja s Atleticom, portugalski je prvak sramotno eliminiran i to na domaćem terenu...

Trener Jesualdo Ferreira je, naime, uvjeravao javnost da zimska stanka neće ostaviti ni najmanjeg traga na neprikosnovenoj momčadi portugalske lige (pet bodova prednosti nad Sportingom) te će se drugoligašu Atleticu suprotstaviti respektabilna momčad željna uspjeha. Međutim, velikim imenima poput Baie, Ricarda Coste i Quaresme unatoč, 30 000 navijača na Dragau svjedočilo je neočekivanom posrtanju prošlogodišnjeg osvajača kupa.

Nakon blijedog prvog dijela i nule na poluvremenu, baš kada se očekivalo posustajanje igrača Atletica, inače četvrtoplasirane ekipe treće lige, 59. minuta donosi šok i pokazat će se pobjednički zgoditak Davida. Najveću šansu domaćina za spašavanje obraza propustio je, pak, najbolji portugalski nogometaš studenog i prosinca, Quaresma, u sudačkoj nadoknadi pogodivši stativu iz jedanaesterca za spas dvaput u povijesti poraženog finalista kupa.

Niželigaš je tako ponovio uspjeh iz 1946. kada je u polufinalnom susretu svladao Porto koji je, pak, ponovio neuspjeh iz 1999. kada je posljednji put eliminiran na svom terenu (tada Antasu) od drugoligaša (Torreensea).

Portugalski kup, 4. kolo, važniji rezultati:
Porto - Atletico 0:1, Boavista - Cavaleiros 3:1, Madeira - Sporting 1:3, Braga - Portimonense 5:2, Benfica - Oliveira 5:0, Academica - Setubal 2:1, Pacos de Ferreira - Leiria 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!