Tenis

Scott Draper novi Hewittov trener

HINA • ponedjeljak, 08.01.2007.

Negdašnji prvi tenisač svijeta Australac Lleyton Hewitt uzeo je za novog trenera bivšeg suigrača u Davis Cupu i bliskoga prijatelja Scotta Drapera samo tjedan dana nakon što mu je otkazao Roger Rasheed...

Hewittov menadžer Justin Cohen izjavio je kako će Draper biti trener samo do završetka Australian Opena, no navodi i da je moguć nastavak suradnje.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Draper je više od 20 godina bio teniskim profesionalcem, doguravši do 42. pozicije na ATP listi, te osvojivši 2005. Australian Open u mješovitim parovima sa Samanthom Stosur.

On i Hewitt igrali su za Australiju u Davis Cupu protiv Indije 2002., a potom je Draper završio tenisku karijeru i započeo golfersku, a sada će s Hewittom pokušati i trenersku.

Sada već bivši trener Rasheed i Hewitt razišli su se prošlog tjedna nakon svađe koja je uslijedila po Hewittovoj eliminaciji sa turnira u Adelaideu od Rusa Kunjicina. Rasheed je bio Hewittov trener od 2003., kada je naslijedio Jasona Stoltenberga.

Hewitt (25) je trenutno 19. tenisač svijeta, a najveći cilj mu je osvajanje domaćeg Australian Opena, što mu nije uspjelo prije dvije godine kada je izgubio finale s Maratom Safinom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!