Tenis

Nadalov strah od ozljede

Maja Giljanović • utorak, 09.01.2007.

Prvi nositelj Sydneyja, Španjolac Rafael Nadal, predao je susret prvog kola domaćem igraču s pozivnicom organizatora 436 tisuća $ vrijednog turnira, Chrisu Guccioneu...

Nadal je bol osjetio u sedmom gemu prvog seta kada je i zatražio pomoć ATP fizioterapeuta. Tretmanu unatoč, nakon još četiri odigrane igre, ozljeda prepona ga je nagnala na povlačenje pri vodstvu 107. igrača svijeta od 6:5.

Guccione prolaskom u drugo kolo nastavlja s dobrim partijama nakon prošlotjednog finala Adelaidea (Đoković) dok drugom igraču svijeta preostaje nada da se ipak ne radi o ozbiljnijoj ozljedi koja bi ga poremetila u pripremama za Austalian Open ili ne daj Bože, prisilila glavnog Federerovog konkurenta na odustajanje od prvog Grand Slama sezone koji starta slijedećeg tjedna.

"Ostaje mi još tjedan dana za oporavak, valjda će sve biti u redu. Melbourne je za mene vrlo važan turnir i moram biti sto posto spreman", izjavio je nakon susreta Nadal koji je, podsjetimo, lani propustio Australiju zbog neugodne ozljede stopala. Najbolji rezultat 20-godišnjak je, inače, upisao 2005. prolaskom u četvrto kolo (Hewitt).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!