Tenis

Nadal predao zbog ozljede, Blake i Gasquet ekspresno

Ivana Spahija • utorak, 09.01.2007.

Drugi dan turnira u Sydneyju obilježilo je odustajanje prvog nositelja, Španjolca Rafaela Nadala, koji je zbog ozljede noge predao meč domaćem igraču Guccioneu. James Blake ekspresno je svladao sunarodnjaka Kima, a isto to je napravio i Francuz Gasquet svladavši Juliena Bennetaua...

U prvom sinoćnjem susretu između Srichaphana i češkog kvalifikanta Ive Minara pobjedu je nakon predaje Tajlanđanina odnio Minar. U prvom setu potpuno je pregazio suparnika svojim poenima nakon prvog servisa, a ta dominacija nastavila se i u drugom setu do rezultata 3:0 i predaje Srichaphana zbog ozljede desnog zgloba.

Prošlogodišnji pobjednik James Blake rutinski je odradio posao u prvom kolu. Amerikanac je slavio protiv 97. igrača svijeta, sunarodnjaka Kima. U nešto neizvjesnijem prvom setu nadvladao ga je sa 6:3, dok je drugi lagano priveo kraju oduzevši mu jedan servis za konačnih 6:4 i 2-0 u setovima.

Vezane vijesti

Drugi francuski program noćas ponudio je manje uzbuđenja od dvoboja Mauresmo - Golovin. Mlađi i više rangirani Francuz Richard Gasquet bez puno opiranja s druge strane prešao je preko Juliena Benneteaua, 37. igrača ATP ljestvice i četvrtfinalista prošlotjednog Chennai Opena (6:1, 6:4). Četvrtfinalist Adelaidea, Gasquet, u drugom kolu će igrati protiv Nijemca Benjamina Beckera.

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Đorđević

Španjolac Carlos Moya u tri seta došao je do pobjede nad Australcem Bourgeoisom. Bourgeois je nakon prvog seta koji je nakon tie - breaka otišao na stranu Španjolca uspio osvojiti drugi set i dovesti meč u neizvjesnost. I treći set je bio neizvjestan, što je rezultiralo drugim tie - breakom u kojem je opet s(p)retniji bio iskusni Moya. Australac Nathan Healey je svakako iznenađenje dana, u dva seta svladao je favoriziranog Austrijanca Koubeka i s rezultatom 6:3 7:5 ušetao u osminu finala. Pobjede su upisali Francuz Mathieu koji je u dva seta bio bolji od sunarodnjaka Clementa i Austrijanac Melzer koji je u nešto neizvjesnijem meču protiv Santoroaupisao pobjedu od 2-1 u setovima. U posljednjem meču dana Rus Nikolay Davidenko teže od očekivanog svladao je Amerikanca Spadeu. Prvi set otišao je u korist Amerikanca i to poprilično uvjerljivo, bilo je 6:3 za Spadeu. Davidenko se probudio u nastavku susreta, nakon uzleta Rusa, Spadea više nije imao šanse, drugi i treći set uvjerljivo su pripali Davidenku. Rafael Nadal zbog ozljede noge predao je meč Australcu Guccioneu pri rezultatu 6:5 za Australca, a ova ozljeda je dovela u pitanje njegov nastup na Australian Openu.

ATP Sydney International, 09.01.2007., 2. kolo:: Blake (SAD) - Kim (SAD) 6:3 6:4, Gasquet (Francuska) - Benneteau (Francuska) 6:1 6:4, Moya (Španjolska) - Bourgeois (Australija) 7:6 4:6 7:6, Melzer (Austrija) - Santoro (Francuska) 6:2 2:6 6:4, Mathieu (Francuska) - Clement (Francuska) 7:6, 6:4, Healey (Australija) - Koubek (Austrija) 6:3 7:5, Davidenko (Rusija) - Spadea (SAD) 3:6 6:3 6:4, Minar (Češka) - Srichaphan (Tajland) 6:2 3:0, predaja Srichaphan, Guccione (Australija) - Nadal (Španjolska) 6:5, predaja Nadal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!