Tenis

Federer se provukao

Maja Giljanović • srijeda, 10.01.2007.

U prvom susretu 2007. neprikosnoveni Roger Federer jamačno se nadao lakšem poslu protiv napredujućeg Čeha, Radeka Štepaneka...

Naime, u Kooyongu, predgrađu Melbournea u kojem se do izgradnje Melbourne Parka održavao prvi Grand Slam sezone, započela je egzibicija na kojoj sudjeluje osam vrhunskih odnosno Top 20 igrača. Turnir, na listu čijih pobjednika se 1991. upisao i Goran Prpić traje do 13. siječnja, a igrači ga mahom nalaze savršenom mjestom za aklimatizaciju na uvjete koji će ih testirati slijedeća dva tjedna u pokušaju osvajanja prvog majora.

Vruće poslijepodne, ljepljivi uvjeti, jak vjetar, nezagrijani Švicarac, raspoloženi Čeh... sve zajedno je rezultiralo s preko dva sata borbe i konačno tijesne (blago rečeno) pobjede. Prvi je igrač svijeta, naime, slavio u tri tie breaka sa 7:6(2), 6:7(4) i 7:6(5) i potvrdio Ljubičićevu tezu da trinaesta igra ipak nije rulet u kojem odlučuje sreća već da u ključnim trenucima prelamanja meča u većini slučajeva ispliva kvaliteta bolje rangiranog protivnika.

Vezane vijesti

U reprizi prošlogodišnjeg finala ponovni je, pak, pobjednik u dvoboju s 14. igračem svijeta, Amerikanac Andy Roddick. Razorni servis, visok postotak ubačaja prvog, ali i raznovrsnost drugog te neobranjivi forehend winneri ostavili su 28-godišnjeg Tommyja Haasa na tek pet osvojenih gemova.

Spomenimo i da će šesti igrač svijeta, po svemu sudeći, na Australian Open morati bez trenera. Naime, Jimmy Connors je zbog smrtnog slučaja u obitelji ostao u SAD-u tako da će ulogu čovjeka koji je tranformirao igru nekad prvog igrača svijeta i praktički ga, po startu suradnje sredinom prošle godine, teniski oživio dovevši do finala US Opena (Federer), preuzeti Andyjev brat John.

Slijedeći na teren izlaze Rus Marat Safin te Argentinac David Nalbandian, a posljednji su na rasporedu drugi nositelj Kooyonga, Ivan Ljubičić te škotski znanac iz Dohe, Andy Murray.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!