Tenis

Ljubičić poražen na startu

Maja Giljanović • srijeda, 10.01.2007.

Četvrti igrač svijeta Ivan Ljubičić kao i lani (Guillermo Coria) je poražen u otvarajućem susretu ekshibicije u Kooyongu. Bolja od drugog nositelja je sa super-uvjerljivih 6:4, 6:2 bila brzonapredujuća zvijezda, Škot Andy Murray.

Iako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare otklonio mogućnost zamora materijala nakon povratka tenisu poslije iscrpljujućeg virusa, čini se da su gusti mečevi u Kataru te dvaput povratak iz praktički izgubljenih situacija (Južnji, Soderling), ipak ostavili traga.

Ivanova slaba pokretljivost na terenu i nepouzdani prvi servis pružili su priliku 15. igraču ATP liste, koji je najmlađi sudionik turnira (19), objeručke prihvatio i uzvratio vodećem igraču Utrke za prvaka za poraz u Dohi.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ranije danas, četvrtog nositelja Davida Nalbandiana je u izjednačenom i vrlo kvalitetnom susretu u kojoj su se atraktivne izmjene razmjenjivale na obje strane, nadvisio 26. igrač svijeta Marat Safin koji je povratkom nakon tijesno izgubljenog prvog seta okrenuvši stanje na terenu dokazao da najave o njegovom novom (nakon 2005.) pohodu na osvajanje Australije nisu prazna priča.

Kooyong, rezultati: Federer - Stepanek 7:6(2), 6:7(4), 7:6(5); Roddick - Haas 6:2; 6:3; Safin - Nalbandian 5:7, 6:1, 6:2; Murray - Ljubičić 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!