Nogomet

Kantrida upitna za susret s Norveškom

Hrvoje Rafaelić • srijeda, 10.01.2007.

Iako je sve bilo dogovoreno između Rijeke i Hrvatskoga nogometnog saveza oko utakmice reprezentacije s Norveškom, postoji velika mogućnost da se susret ne odigra na Kantridi...

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Rijeka je figurirala kao siguran domaćin u prijateljskom susretu s reprezentacijom Norveške, ali javio se stalni problem s travnjakom koji godinama muči prvoligaša s Kantride. Drenaža stadiona već tridesetak godina nije mjenjana i travnjak na Kantridi svake godine je sve u gorem i gorem stanju. Iako je glavni tajnik Saveza Zorislav Srebrić stavio veliki upitnik nad odigravanjem utakmice, direktor Rijeke Marinko Koljanin smatra da stanje nije alarmantno.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel ne želi trošiti proračunski novac grada na sanaciju travnjaka jer smatra da će u budućnosti HNK Rijeka igrati svoje utakmice na novom stadionu na Rujevici koji bi se trebao izgraditi ili za Mediteranske igre (za koje se Grad Rijeka ponovno kandidirala) ili ako hrvatsko-mađarska kandidatura za Euro 2012. dobije zeleno svjetlo od Uefe.

Grad ima rok do 7. veljače da travnjak dovede u normalno stanje ili će se domaćinstvo promjeniti. Kao drugi kandidat spominjala se Žuknica gdje boravi drugoligaš Pomorac, ali stadion ne zadovoljava Uefine zahtjeve.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolEuro 2008.

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!