Tenis

Blake brani naslov protiv Moye

Maja Giljanović • petak, 12.01.2007.

Treći nositelj Sydneya i branitelj prošlogodišnjeg naslova James Blake branit će titulu protiv iznenađenja 436.000 $ vrijednog turnira, Carlosa Moye...

Nepostavljeni je Španjolac, naime, nakon Baghdatisa u četvrtfinalu, ostvario još jedno iznenađenje svladavši šestog nositelja, 20-godišnjeg Richarda Gasqueta. 10 godina mlađi i 26 mjesta više rangirani Francuz je nakon izgubljenog prvog seta izjednačio stanje u setovima da bi u odlučujućem trećem dvaput izgubio svoj početni udarac.

Peti igrač ATP liste, pak, nije ni izlazio na teren MediBank Internationala. Austrijanac Jürgen Melzer predao je susret bez borbe zbog želučanih tegoba. Blake je, naravno, presretan zbog prolaska u finale, ali je, korektan kao i uvijek, izjavio: "Emocije su mi pomiješane. Super je otvoriti sezonu finalom, ali ujedno mi je žao i Jürgena. Imao je sjajan tjedan i zasigurno je razočaran. Ja sam, s druge strane, presretan svojim igrama i potrudit ću se nastaviti seriju nepobjedivosti u Sydneyju".

Vezane vijesti

Moyu, ipak, najvjerojatnije neće srediti za manje od sat vremena koliko mu je trebalo za sva tri ovotjedna protivnika (Kim, Healey, Koroljev) jer će 19 puta turnirski pobjednik biti dodatno motiviran u pokušaju da nakon Thomasa Johanssona (St. Petersburg lani) bude prvi igrač stariji od 30 s osvojenim ATP naslovom.

Nekadašnji broj jedan Carlos Moya, inače, vodi 8:5 u međusobnim susretima, s tim da je u njihovom posljednjem duelu na prošlogodišnjem US Openu slavio 27-godišnji Amerikanac. Zanimljiva je i igra ždrijeba koja je plutajuću minu Moyu dodijelila u prvom kolu Australian Opena upravo Blakeu.

U konkurenciji parova su se u najboljoj predstavi sezone drugi nositelji Mark Knowles i Daniel Nestor osvetili Martinu Dammu i Leanderu Paesu za prošlotjedni poraz u Dohi te će se za 38. naslov u karijeri boriti protiv trećepostavljenih Paula Hanleyja te Kevina Ullyetta.

ATP Sydney, 12. 01. 2007., polufinale:
Blake (SAD, 3) - Melzer (AUT) predaja; Moya (ESP) - Gasquet (FRA, 6) 6:3, 4:6, 6:2.

ATP Sydney, 12. 01. 2007., polufinale parovi:
Knowles/Nestor (BAH, CAN, 2) - Damm/Paes (CZE, IND, 4) 6:2, 6:3; Hanley/Ullyett (AUS, ZIM, 3) - Fyrstenberg/Matkowski (POL, POL) 6:2, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!