Zimski sportovi

Maple Leafsi iznenadili vodeći Buffalo

Adam Bajić • petak, 12.01.2007.

Iako bez pet ozlijeđenih igrača, Toronto je opet dokazao da može savladati i najbolje momčadi lige. U gostima kod favoriziranog Buffala odigrali su odličnu utakmicu i zasluženo slavili…

Odgovornost u "desetkovanoj" momčadi Leafsa preuzeli su veterani. Jeff O'Neill postigao je dva zgoditka, oba na dodavanje svoga kapetana Mats Sundina. Gol i asistenciju za goste pridodao je Steen. Tako su Leafsi uzeli važna dva boda u svojoj, po riječima trenera Mauricea, možda i najboljoj utakmici sezone.

Post od 11 utakmica bez pobjede na gostujućem ledu, prekinula je Minnesota sinoć u Vancouveru. Svjesni su da grozan omjer 4-15-1 u gostima moraju čim prije popraviti kako bi im porasle šanse za plasman u doigravanje. To im je uspjelo protiv vodeće momčadi njihove divizije, Canucksa, koji su uz to i u jako dobroj formi. Povratnik Gaborik zabio je dva, a kapetan Rolston jedan zgoditak, uz dvije asistencije, za gostujuće slavlje od 2:5.

NHL, rezultati: Dallas – Anaheim 1:5, Colorado – Calgary 3:7, Boston - NY Islanders 4:5 (SO), Vancouver – Minnesota 2:5, Phoenix – Detroit 1:5, NY Rangers – Ottawa 4:6, Buffalo – Toronto 2:4, Philadelphia – Montreal 2:4, Carolina – Florida 6:4, Tampa Bay – Washington 5:4, Los Angeles – San Jose 2:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!