Nogomet

Mourinho - Calderonov as iz rukava

Maja Giljanović • subota, 13.01.2007.

Karizmatični Portugalac Jose Mourinho, navodi španjolska Marca, ovlastio je svog agenta Jorgea Mendesa na pripremu terena za prelazak na Santiago Bernabeu po isteku sezone...

Odluka Chelseajevog trenera stiže nakon razmimoilaženja s gazdom kluba Romanom Abramovičem koji ne pristaje odriješiti kesu za dovođenje novih lica na Stamford Bridge. Mourinhova momčad ove sezone, naime, pruža igre koje su daleko od očekivanja navijača bluesa stoga je trener dvostukog uzastopnog prvaka Engleske sastavio listu želja. Na njoj se u prvom redu izdvajaju pojačanja u obrambenom redu: Manchester Cityjev Micah Richards, Amerikanac Oguchi Onyewu te Jorge Andrade koji bi u London stigao na posudbu iz La Corune.

Slika 1 od 2.
Foto: Shi-Yin Gu

Sasvim razumljivo imajući u vidu ozljede Johna Terryja koji iako spreman nakon operacije leđa najvjerojatnije preskače i današnji dvoboj s Wiganom zbog ozljede butnog mišića, ali dugoročniji su problemi s Joe Coleom, Khalidom Boulahrouzom te Petrom Čechom.

Ni napad, međutim, ne blista. Ševčenko, iako nevidljiv, je još uvijek tu, a Rus ne želi ni čuti o novoj špici pokušavajući natjerati 43-godišnjeg stratega na forsiranje Ukrajinca. Svijetla točka kluba, Didier Drogba, pak, koji se danas vraća nakon suspenzije, izjavljuje: "Ništa još nije sigurno. Ne znam odlazi li uistinu, ali ako se glasine obistine, bit će to nenadoknadiv gubitak".

Mourinho, u paketu s Frankom Lampardom, prenosi tisak, glavni je adut Realovog predsjednika Ramona Calderona u slučaju da se, nakon što se 29. siječnja donese presuda u vezi njegova imenovanja u srpnju prošle godine, otvore novi izbori te bude potrebno odobrovoljavanje navijačke mase uoči re-izbora na prestižnu funkciju vodećeg čovjeka najvećeg svjetskog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!