Tenis

Blake ponovio prošlogodišnji uspjeh

Hrvoje Rafaelić • subota, 13.01.2007.

Prošlogodišnji osvajač James Blake ponovio je odlično otvaranje sezone te je i ove godine slavio u finalu ATP-a u Sydneyju...

U ovogodišnjem finalu slavio je protiv Španjolca Carlosa Moye koji je dao naslutiti da se vraća u nekadašnju formu kada je čak zasjeo i na prvo mjesto ATP ljestvice. Blake je dobio prvi set sa 6:3 u kojem je u laganom ritmu oduzeo servis kralju Umaga i priveo prvi set kraju u svoju korist.

Očito opušteni Amerikanac u drugom setu naišao je na dobar otpor Španjolca koji se sve do 11 igre drži u egalu i taman kada se mislilo da će drugi set završiti u tie-breaku, Moya oduzima servis Blakeu i izjednačava meč na 1:1 u setovima. Da ATP u Sydneyju odgovara Blakeu, potvrdio je treći set u kojemu Blake ne propušta priliku osvojiti ovaj turnir drugu godinu zaredom. Nemoćni Moya je nakon 6:1 u trećem setu morao stisnuti ruku novom-starom pobjedniku.

Neće trebati dugo da se ova dva protivnika ponovno nađu na suprotnim stranama mreže. Ždrijeb u prvom kolu Australian Opena spojio je baš ovu dvojicu igrača. Hoće li Blake biti uspješan kao i danas, vidjet ćemo već na početku sljedećeg tjedna.

ATP Sydney, 13. siječanj 2007., finale: James Blake (SAD) - Carlos Moya (Španjolska) 6:3, 5:7, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!