Zimski sportovi

Tampi dva boda s Long Islanda

Adam Bajić • utorak, 16.01.2007.

Kvalitetnom napadačkom igrom, momčad Lightninga je uzela čitav "plijen" sa gostovanja u New Yorku protiv Islandersa. U vrlo borbenoj, na trenutke i ratobornoj utakmici, gosti su bili tek za nijansu spretniji i sretniji te uzeli oba boda…

Iako su Islandersi imali 12 udarca na gol više nego Tampa, pravovremene obrane vratara Holmqvista i veća preciznost u završnici gostujuće momčadi su na kraju odlučili pobjednika. Četiri udarna napadača Lightninga, Richards, LeCavalier, St. Louis i Prospal su postigli po jedan pogodak, a strijelci za domaće bili su Yashin, Kozlov i Hunter.

U dvoboju momčadi "Originalne šestorke", Detroita i Montreala, slavili su domaći s 2:0, a golman Hašek je još jednom sačuvao svoju mrežu netaknutom. U popisu igrača za NHL All Star utakmicu nije se našlo i njegovo ime, što ga je razočaralo, a očito i motiviralo za nadahnutu predstavu. Pobjedu Wingsima donijeli su Hudler i Zetterberg.

NHL, rezultati: Nashville – Calgary 5:3, San Jose - Colorado 3:1, Boston – Buffalo 3:2 (SO), Dallas – Los Angeles 3:1, Phoenix – St. Louis 5:4 (SO), NY Islanders - Tampa Bay 3:4, Detroit - Montreal 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!