Košarka

Kraj i za Šibenčanke, sjajna Hlede

Branimir Korać • petak, 19.01.2007.

Košarkašice Šibenik Jolly JBS-a pridružile su se Gospiću i ispale u šesnaestini finala FIBA Eurokupa. Jedina naša predstavnica u osmini finala bit će Koraljka Hlede čiji je Irun izborio prolaz...

Košarkašice Šibenik Jolly JBS-a nisu uspjele sačuvati osam poena prednosti iz prvog susreta šesnaestine finala FIBA Eurokupa protiv talijanskog Taranta. Prvi susret Šibenčanke su dobile 68:60, ali u uzvratu su upisale poraz 71:60 te tako završile nastup. Veliku priliku Šibenik je propustio u uzvratu obzirom da je uoči posljednje četvrtine zaostao tek tri poena, no nije izdržao. Najbolje kod Šibenika bile su Sandra Popović Mandir s 19 poena i Luca Ivanković sa 14 poena. Kod Taranta Milka Bjelica 17 poena, devet skokova i pet asistencija te Anna Zimerle 15 poena. Korana Zanze Longin za 15 minuta ubacila je šest poena uz tri skoka.

U francuskom dvoboju Pays D'Aix naših Martine Zubak i Katarine Maloče nije uspio proći u drugi krug. Upisao je poraz od 13 poena razlike na gostovanju u Lilleu i tako nije sačuvao prednost od deset poena iz prvog susreta. Maloča je na terenu provela 25 minuta i ubacila deset poena, a Zubak je igrala 13 minuta i ubacila tri poena.

Koraljka Hlede odigrala je sjajnu utakmicu za Irun protis CSKA u pobjedi 72:63. Irun je prošao u osminu finala, a Koraljka je u ovom susretu ubilježila 21 poen i pet skokova za 32 minute.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!