Tenis

Spremni za pohod na Krefeld

Ivor Krapac • ponedjeljak, 29.01.2007.

Tjedni teniskih uzbuđenja nižu se jedan za drugim. Australian Open je tek završio, PBZ Zagreb Indoors će nas zaokupiti u narednih sedam dana, a drugi vikend u veljači nudi nam prvi ovogodišnji nastup hrvatskih reprezentativaca u Svjetskoj skupini Davis Cupa. Mjesto radnje bit će Krefeld, a prepreka Nijemci...

Izbornik Goran Prpić, prvi reket Ivan Ljubičić i mladi Marin Čilić svjesni su da ogled s Nijemcima, koji je na rasporedu 9. - 11. veljače, nosi puno opasnosti. Hrvatski kvartet kojeg će, uz Ljubu i Čilića, upotpuniti Mario Ančić i Ivo Karlović neće imati lak posao protiv izbora Patrika Kühnena u kojem se ističe njihov glavni adut Tommy Haas, prošlotjedni polufinalist Australian Opena.

Osim Haasa, njemački izbornik je u sastav uvrstio i Benjamina Beckera kao glavnog kandidata za nastup u drugom singlu, dok bi u susretu parova trebali zaigrati Alexander Waske i Michael Kohlmann. Nijemci su pozvali i Philippa Kohlschreibera, koji je zasad u statusu petog člana momčadi.

"Krećemo u najjačem sastavu, s Ljubičićem, Ančićem, Karlovićem i Čilićem", najavio je izbornik Prpić: "Igramo u gostima protiv jake reprezentacije i neće nam biti lako, tim više što je Haas na Australian Openu pokazao da je u odličnoj formi... Benjamin Becker, njihov drugi igrač u ovom sastavu, također je vrlo opasan, u Melbourneu je u prvom kolu u pet setova namučio Safina."

Poput izbornika, i Ljubičić je dodao da nas u Krefeldu ne čeka jednostavan posao, a istaknuo je i da se u Kühnenovom odabiru dogodilo nešto što nije očekivao: "Pomalo me iznenadilo da je Kohlmann dobio prednost pred Kohlschreiberom, no to se još može promijeniti; Kohlschreiber je u sastavu kao peti igrač i stignu ga uvrstiti na ždrijebu u četvrtak uoči susreta..."

Ljubo je kazao i kako se nada da će se na tribinama dvorane KönigPalast naći ponešto hrvatskih navijača, čime bi se ublažila prednost u potpori s tribina u korist domaće reprezentacije.

Ljubičić i Mario Ančić će i u ovom susretu ponijeti najveći dio tereta, a Marin Čilić istaknuo je kako vodeći hrvatski dvojac ima punu potporu i povjerenje ostatka momčadi, uz dodatak da je osobno uvijek spreman uskočiti i zaigrati ukoliko se to pokaže potrebnim. Nadajmo se da bi se moglo pokazati - eventualni Marinov nastup značio bi da je sve riješeno prije posljednjeg dana ili posljednjeg nedjeljnog meča...

Osim pogleda unaprijed prema Nijemcima, susret s novinarima poslužio je i za promociju nove linije sportske odjeće u kojoj će hrvatski reprezentativci debitirati upravo u Krefeldu, dok će Fed Cup reprezentativke prvi nastup u novom ruhu imati 21. i 22. travnja u susretu Svjetske skupine II protiv Njemica, također u gostima.

Za novi izgled zaslužna je robna marka NES, koja se pobrinula i za navijačke proizvode vezane uz hrvatske teniske reprezentacije. "Kockice" su u prvom planu pa će ubrzo i hrvatski tenisači u nastupima za nacionalni sastav izgledati - reprezentativno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!