Tenis

Ivan slavio u traženju

Ivor Krapac • srijeda, 31.01.2007.

Ivan Ljubičić napravio je početni korak prema obrani naslova na PBZ Zagreb Indoorsu. Ivan je u prvom kolu u hrvatskom dvoboju bio jači od Roka Karanušića...

Ljubo je s rutinskih i očekivanih 6:4, 6:3 riješio hrvatski dvoboj pred solidno popunjenim tribinama Ledene dvorane Doma sportova, na kojima se skupilo nešto manje od 2.000 gledatelja. U usporedbi s Ivanovim najboljim izdanjima, ovo je ipak bilo nijansu ispod, ali od prvog meča na turniru nije uputno očekivati više - u prvom setu se dovoljnim pokazao break kod 1:1, dok je u drugom Ljubičić još dvaput oduzeo servis svojeg suparnika, kod 3:3 i u posljednjem gemu meča, pri vodstvu od 5:3.

"Prošlo je jednostavnije nego sam očekivao", komentirao je prvi hrvatski reket nakon pobjede: "Rani break kod 1:1 u prvom setu bio je ključ meča - nakon toga sam bio opušteniji, dok se on našao pod dodatnim pritiskom."

Vezane vijesti

"Nisam baš najzadovoljniji servisom, ali to je bilo i za očekivati u prvom meču na turniru. Najvažnija je pobjeda", dodao je Ivan: "Razina igre? Nije bilo puno ritma, i jedan i drugi smo htjeli biti što agresivniji, tako da mi je teško procijeniti kvalitetu meča... Napravio sam sve što sam htio - držao svoj servis, nekad malo lakše i nekoliko puta teže, dok sam na njegovom servisu nastojao i nekoliko puta uspio napasti."

Slika 1 od 2.
Foto: Ivor Krapac

Ljubo je imao razloga za zadovoljstvo nakon startne pobjede, dok je Roku Karanušiću ostala utjeha zbog solidnog otpora. "Kao što je Ivan govorio prije meča, protiv svakoga treba igrati i svakog trebaš dobiti", komentirao je Roko: "Velika razlika u renkingu ne znači da će međusobni omjer biti na 12-0 za bolje rangiranog."

"Protiv igrača Ivanove kvalitete moraš iskoristiti i najmanju priliku", nastavio je Karanušić: "Izgubio sam servis već kod 1:1, u fazi meča kad se tek ispituju snage, a to je uvijek najgore. Jako je teško na ovoj podlozi igrati protiv servera kao što je Ivan, bilo je teško nanizati četiri poena za oduzimanje servisa."

Ljubičićev naredni izazov bit će repriza prošlogodišnjeg finala već u drugom kolu. Slijedi dvoboj s Austrijancem Stefanom Koubekom, koji je u prvom kolu u ogledu ljevaka s 2:6, 7:6(2) i 6:4 prošao Španjolca Feliciana Lopeza.

"Između Koubeka i Lopeza nije lako birati jer tu nema lakog protivnika, možda je Koubek nešto mekša varijanta", najavio je Ivan: "Lani sam ga dobio dosta lako, ali kad igra dobro može biti neugodan... Prošlog tjedna je igrao u Južnoj Africi i nadam se da ga je put barem malo umorio."

Slika 2 od 3.
Foto: Ivor Krapac

Sljedećeg suparnika od danas zna i Ivo Karlović. U sutrašnjoj osmini finala čeka ga Francuz Michael Llodra, poznat po uspjesima u parovima i servis-volej igri, koji je u prvom kolu sa 6:7(3), 7:6(6) i 6:3 iznenadio sedmopostavljenog Belgijca Kristofa Vliegena.

Karlo i Llodra sutra će otvoriti poslijepodnevni dio programa u Ledenoj dvorani. Na teren će ne prije 16,10 sati, dok je iza njih na redu ogled Ljubičića i Koubeka.

PBZ Zagreb Indoors, 31.1.2007., prvo kolo: Ljubičić (Hrvatska, 1) - Karanušić (Hrvatska, WC) 6:4, 6:3, Koubek (Austrija) - F. Lopez (Španjolska) 2:6, 7:6(2), 6:4, Llodra (Francuska) - Vliegen (Belgija, 7) 6:7(3), 7:6(6), 6:3.

Parovi, prvo kolo: Erlich/Ram (Izrael, 1) - Simon/Tipsarević (Francuska/Srbija) 7:6(2), 7:6(3), Kohlmann/Waske (Njemačka) - Benneteau/Mahut (Francuska) 7:6(4), 6:3.

Četvrtfinale: T. Johansson/Lindstedt (Švedska) - Aspelin/Knowle (Švedska/Austrija, 2) 6:7(4), 7:5, 10:8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!