Tenis

Bez pravog otpora

Ivor Krapac, Igor Petrinović • srijeda, 31.01.2007.

Marin Čilić oprostio se od PBZ Zagreb Indoorsa već u prvom kolu. Od njega je u dva laka seta bolji bio iskusni Francuz Arnaud Clement, osmi nositelj turnira...

Clement je od samog početka nametnuo svoj ritam s osnovne linije, oduzevši Čilićev servis već u trećem gemu i do kraja seta vrlo sigurno zadržao svoj početni udarac te ga osvojio sa 6:4. Drugi set je odmah započeo breakom Čilićevog servisa što je ujedno bio i početak kraja.

"U drugom setu bila je prevaga što sam izgubio servis odmah na samom početku. Kasnije mi nije dao priliku na svoj servis", rekao je ne pretjerano razočarani 18-godišnji hrvatski tenisač.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivor Krapac

Vezane vijesti

Sve je bilo gotovo za samo 56 minuta. Nakon početnog breaka, 29-godišnji Francuz još je dva puta oduzeo servis Čiliću koji je u drugom setu osvojio samo šest poena na vlastiti početni udarac, a osam poena ukupno.

"Teško sam nalazio načina kako da mu naškodim, nisam pronalazio rupu u njegovoj igri", pokušao je nakon poraza objasniti Čilić. "Sve mi je prošlo dosta brzo. Nisam se mogao snaći."

Čilić tako nije ponovio prošlogodišnji uspjeh kad je u prvom kolu svladao Igora Andrejeva. Ostaje mu nastup u igri parova gdje u petak s Ivanom Ljubičićem iga protiv kombinacije Čermak-Levinsky. "Ostajem koncentriran na parove. Ljubo i ja se dobro slažemo. Ljubo me zna dignuti i motivirati", zaključio je Čilić.

Doznali smo i prva dva četvrtfinalista. Drugi nositelj Marcos Baghdatis je u osmini finala odradio posao sa 7:6(1) i 6:3 prošao Franka Dancevica, Kanađanina hrvatskih korijena, kojem je dio obitelji s očeve strane iz Slavonskog Broda.

Slika 2 od 3.
Foto: Ivor Krapac

Drugopostavljeni Cipranin je u prvom setu nadoknadio break minusa i zaostatak od 4:2, dok mu je u drugoj dionici bio dostatan break u šestom gemu.

"Frank je na početku igrao i servirao jako dobro, dok sam se ja borio najviše sam sa sobom", govorio je dobro raspoloženi Baghdatis nakon pobjede: "Sretan sam što sam i dalje tu, u turniru i četvrtfinalu, a veseli me i što je danas dosta ljudi na tribinama bilo na mojoj strani - lijepo je da i ovdje imam navijača."

Dancevic je na dosta tečnom hrvatskom izrazio žaljenje zbog propuštene šanse u prvom setu: "Imao sam break i pustio Baghdatisa da se vrati slabim servis-gemom, dok sam u tie-breaku odigrao jako loše. Nakon toga nije bilo lako, Baghdatis je dobio dodatno samopouzdanje i igrao je sve bolje."

Velike tuge zbog poraza ipak nije bilo. Kao utjeha može poslužiti jučerašnja pobjeda u prvom kolu protiv Alexandera Waskea, ali i činjenica da je prvi put posjetio zemlju svojih predaka s očeve strane: "Hoću li stići na ljeto? Volio bih, ali sve ovisi o teniskim obvezama - u ljeto je kanadski Masters Series turnir za kojeg očekujem pozivnicu ako neću imati dovoljno dobar renking."

Slika 3 od 4.
Foto: Ivor Krapac

Glavno iznenađenje dogodilo se na kraju dana. Austrijski kvalifikant Alexander Peya, 134. tenisač svijeta, ubilježio je 7:5, 4:6, 6:2 protiv trećepostavljenog Šveđanina Robina Söderlinga i time prošao u svoje prvo četvrtfinale karijere na ATP turnirima. A nije jako mlad, krajem lipnja napunit će 27 godina...

PBZ Zagreb Indoors, 31.1.2007., prvo kolo: Clement (Francuska, 8) - Čilić (Hrvatska, WC) 6:4, 6:1.

Osmina finala: Peya (Austrija, Q) - Söderling (Švedska, 3) 7:5, 4:6, 6:2, Baghdatis (Cipar, 2, WC) - Dancevic (Kanada) 7:6(1), 6:3.

Parovi, prvo kolo: Allegro/Santoro (Švicarska/Francuska, 3) - F.Lopez/Verdasco (Španjolska) 7:6(4), 4:6, 10:8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!