Tenis

Karlović ponovno otpao

Ivor Krapac • petak, 02.02.2007.

Nakon što je prošle godine propustio oba susreta hrvatske Davis Cup reprezentacije, Ivo Karlović neće biti na raspolaganju nacionalnoj momčadi ni u prvom ovogodišnjem nastupu u najvećem svjetskom reprezentativnom natjecanju...

Jučerašnja izjava da ga ponovno boli problematično koljeno poslužila je kao dobra naznaka, a danas smo dobili potvrdu - Karlo nije spreman za gostujući reprezentativni izazov protiv Nijemaca idućeg vikenda u Krefeldu, a izbornik Goran Prpić je kao zamjenu pozvao Lovra Zovka, koji može koristiti kao rezervna varijanta za subotnji meč parova.

Izbornik Prpić prihvatio je Karlovićeve razloge i u dogovoru s trećim hrvatskim reketom odlučio da je bolje da propusti ovaj susret, uz dodatak da će mu u Krefeldu trebati samo zdravi i potpuno spremni. Bez obzira što još nije prošao najavljeni pregled bolnog koljena u Selcu, Karlo se očito trenutno ne uklapa u tu kategoriju.

Iako uz zdrave Ivana Ljubičića i Marija Ančića ova vijest ne djeluje prijeteće za hrvatske izglede u Krefeldu (a, srećom, Ivan i Mario zasad jesu zdravi i spremni) - u najmanju ruku je šteta što je Karlović još jednom preskočio nastup za reprezentaciju. Bez obzira što mu je, kako je rekao, sanacija ozljede na prvom mjestu.

Nakon ovakvog raspleta, bit će zanimljivo vidjeti i hoće li se ponoviti priča od prošle godine. Tada je Karlo zbog ozljede Ahilove tetive propustio prvo kolo Davis Cupa u Austriji, da bi samo tjedan kasnije zaigrao u San Joseu. I ove godine ima prijavljen isti turnir...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!