Tenis

Vratiti Ančića i promijeniti podlogu

Igor Petrinović • ponedjeljak, 05.02.2007.

Okončan je još jedan PBZ Zagreb Indoors. Peti ukupno, drugi u nizu, a prvi puta bez hrvatskog pobjednika. Zato se nastavila tradicija odlične organizacije turnira koji bi sljedeće sezone mogao doživjeti mnoge promjene, od termina, preko podloge, do dvorane u kojoj će se održati...

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić se posebno zahvalio publici, te Ivanu Ljubičiću što se odazvao i igrao u Zagrebu, ali se i sam složio da je Marcos Baghdatis u finalu bio bolji tenisač. "Želimo sve učiniti da sljedeće godine turnir bude još bolji, da nam ponovno dođe Ančić i da netko naš ponovno osvoji ovaj turnir", zaželio je Bandić.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Petrinović

Goran Ivanišević se složio da je Baghdatis zasluženo osvojio turnir jer je "cijeli tjedan igrao najbolji tenis", te je kao glavni cilj za sljedeći turnir postavio povratak svih naših igrača.

"Još jedan PBZ Croatian Indoors je prošao odlično. Organizacijski je sve bilo u redu, igrači su jako zadovoljni. Turnir je bio duplo bolji nego prošle godine", tvrdi Ivanišević, predsjednik Organizacijskog odbora turnira. "Moramo dogodine vratiti sve naše tenisače. Ančić nije došao jer nije bio zadovoljan našom ponudom. Također, promijenit ćemo podlogu jer ovo je malo prebrzo za Ljubu."

Slika 3 od 3.
Foto: Igor Petrinović

Direktor turnira Branko Horvat zahvalio je i Gradskom poglavarstvu, gradonačelniku te Vladi Republike Hrvatske. "Organizirali smo vrhunski teniski turnir. Planovi za budućnost su veliki, htjeli bismo da ide i dalje i da bude sve bolji i sve veći", kaže Horvat koji odmah počinje planirati turnir za 2008. godinu. Za sada se ne zna hoće li mjesto održavanja biti Dom sportova budući da bi ovaj kompleks u ovo vrijeme sljedeće godine mogao biti u velikim građevinskim radovima odluči li ga Grad Zagreb pretvoriti u dvoranu za 15,000 ljudi.

Osim promjena podloge i (eventualno) dvorane, sljedeće godine u planu je i promjena termina odigravanja jer je u 2008. godini PBZ Zagreb Indoorsu po planu ATP-a mjesto u kalendaru predviđeno dva tjedna nakon Australian Opena. Između prvog Grand Slama sezone i Zagreba trebao bi se igrati Davis Cup.

Slika 2 od 2.
Foto: Igor Petrinović

"Čeka se odgovor ITF-a slaže li se s takvim terminom Davis Cupa. A za 2009. godinu predviđaju se još veće promjene, još veći nagradni fondovi ATP turnira."

No, budući da je Zagreb licencu dobio na tri sezone, jedino je sigurno održavanja turnira sljedeće godine. Za sve poslije toga će se još trebati dogovoriti s vlasnicima licence. A oni, su navodno, jako zadovoljni onime što vide na PBZ Zagreb Indoorsu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!