Rukomet

Rekonstrukcija Doma sportova u dvoranu od 15,000 ljudi?

Igor Petrinović • ponedjeljak, 05.02.2007.

Plan izgradnje zagrebačke Arene povodom Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine postao je nešto jasniji izjavom Milana Bandića da taj objekt neće primati više od 15.000 ljudi, a trenutno je najbliža opcija rekunstrukcija već postojećeg Doma sportova...

"Napravit ćemo dvoranu za maksimalno 15.000 ljudi. Oni koji se u to razumiju više nego mi, kažu da Zagrebu više od toga ne treba", rekao je zagrebački Gradonačelnik Milan Bandić nakon završetka teniskog turnira PBZ Zagreb Indoors. "Uskoro ćemo odlučiti da li će se rekonstruirati Dom sportova ili će se graditi potpuno nova dvorana na ledini."

Više će se više znati za famozna "dva tjedna" kada bi trebao biti predstavljen plan(ovi) gradnje jedne ili obje zagrebačkih dvorana za rukometno Svjetsko prvenstvo. "Bliža opcija je rekonstrukcija Doma sportova, što uključuje i obnovu bazena i okolnih ulica i mnogo toga drugoga. I sve će biti gotovo u 16 mjeseci."

No, rekonstrukcija Doma sportova stvorila bi velike probleme brojnim klubovima koji su "smješteni" ili igraju svoje utakmice u njemu, uključujući i rukometaše Zagreba. "Odlučimo li se za to, rukometaši će igrati negdje drugdje. Ima dvorana po Zagrebu", rekao je Bandić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!