Nogomet

Milan Mandarić kupio Leicester

HINA • utorak, 13.02.2007.

Bivši vlasnik engleskog premierligaša Portsmoutha Milan Mandarić novi je većinski vlasnik drugoligaša Leicester Cityja. Američki tajkun srpskog porijekla kupio je momčad s Walkers stadiona za 38 milijuna eura...

"Kupovina Leicestera je za mene novi veliki izazov. Posljednjih sezona Leicester bilježi rezultate koji su daleko ispod njegovih mogućnosti. Glavni cilj je vratiti klub u Premiership", kazao je Mandarić koji je tri mjeseca pregovarao oko detalja kupovine kluba. Mandarić, koji je svojedobno u Portsmouth doveo Roberta Prosinečkog i Ivicu Mornara, preuzet će mjesto predsjednika Liecestera tek za 23 dana zbog nekih strogih burzovnih pravila.

"Ako u trogodišnjem periodu ne vratimo klub u elitno društvo, to ću vidjeti kao neuspjeh, a to je riječ koju nitko sa mnom ne povezuje", dodao je Mandarić koji je u srpnju prošle godine prodao većinski paket dionica Portsmoutha ruskom milijunašu Aleksandru Gajdamaku za 48 milijuna eura.

Leicester je prije tri sezone ispao iz elitnog razreda otočkog nogometa i od tada jedva uspijeva sačuvati drugoligaški status. "Lisice" se trenutačno nalaze na 17. mjestu "Championshipa" s 37 bodova, pet više od zone ispadanja. Leicester nikada nije bio engleski prvak, niti pobjednik FA Kupa, a tri puta je slavio u Liga Kupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!