Tenis

Brazilski kišni maraton

Ivor Krapac • petak, 16.02.2007.

Flavio Saretta i Gustavo Kuerten odigrali su najzanimljiviji meč četvrtog dana ATP turnira pred svojim navijačima, u brazilskom Costa do Sauipeu. Domaći dvojac je na terenu bio dva sata i 18 minuta, a još otprilike sat vremena proveli su u svlačionici zbog kišnog prekida u trećem setu...

Manje ugledni, ali trenutno bolje rangirani Saretta zaključio je dan u boljem raspoloženju, svladavši Kuertena sa 6:2, 3:6 i 7:5 uz ključni break u 12. gemu trećeg seta. Bila je to Sarettina druga pobjeda u tri susreta s najvećim brazilskim tenisačem svih vremena, ujedno i druga na ovom turniru. Prvi put sastali su se 2001. u prvom kolu, a tadašnji Kuertenov poraz bio je velika senzacija jer se dogodio dok je još bio u svjetskom vrhu, prije svih problema i pauza zbog ozljede kuka.

Unatoč lošem ishodu, Guga nije bio jako razočaran igrom u novom susretu sa Sarettom: "Na neki način, mislim da mi je ovo bio najbolji meč sezone. Igrao sam dosta dobro i u Vina del Maru, ali nisam bio u toliko kritičnih situacija kao ovog puta... Jasno je da se popravljam i ovo me malo razljutilo, ne toliko zbog poraza samog već zato što neću moći odigrati još jedan meč na ovom turniru. Siguran sam da bih u četvrtfinalu bio još bolji."

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Petrinović

Sarettin sljedeći protivnik bit će treći nositelj Nicolas Almagro, koji je, nakon jednog izgubljenog gema u prvom kolu protiv Fernanda Vicentea, i u osmini finala slavio bez većih problema, sa 6:3 i 6:3 protiv Čeha Lukaša Dlouhog.

Prvopostavljeni Juan Carlos Ferrero probio se u četvrtfinale sa 6:2 i 6:4 protiv Francuza Nicolasa Devildera, dok je drugi nositelj Agustin Calleri učinio isto uz puno više problema, s 3:6, 6:3 i 6:4 protiv Španjolca Alberta Montanesa.

Guillermo Canas i Albert Portas nisu uspjeli dovršiti svoj meč, uz prekid zbog kiše pri Canasovom vodstvu od 6:4 i 1:0, dok dva susreta osmine finala nisu ni započeta. Dvoboji Juana Ignacija Chele i Rubena Ramireza Hidalga, odnosno Juana Monaca i Thiaga Alvesa odgođeni su za danas, a pobjednici će morati odraditi dvostruki program obzirom da ih nešto kasnije očekuje i četvrtfinale.

ATP Costa do Sauipe, 15.2.2007., osmina finala: Ferrero (Španjolska, 1) - Devilder (Francuska) 6:2, 6:4, Starace (Italija) - Vassallo Arguello (Argentina) 7:5, 6:3, Almagro (Španjolska, 3) - Dlouhy (Češka) 6:3, 6:3, Saretta (Brazil) - Kuerten (Brazil, WC) 6:2, 3:6, 7:5, Calleri (Argentina, 2) - Montanes (Španjolska) 3:6, 6:3, 6:4.

Prekinuto zbog kiše: Canas (Argentina, WC) - Portas (Španjolska, LL) 6:4, 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!