Tenis

Ljubičić dobio društvo

Ivor Krapac • nedjelja, 18.02.2007.

Roko Karanušić priključio se Ivanu Ljubičiću u glavnom ždrijebu dvoranskog ATP turnira u Rotterdamu. Četvrti hrvatski reket prošao je dva kola kvalifikacija i time dobio priliku popraviti omjer od dvije pobjede i 15 poraza u karijeri, koliko je prikupio u dosadašnjim nastupima na ATP Touru i Grand Slamu...

Roko je na putu do glavnog ždrijeba skinuo dva nositelja. U prvom kolu proslavio je glatkih 6:3 i 6:2 protiv četvrtopostavljenog Nijemca Alexandera Waskea, 110. na Entry listi, kojeg pamtimo po važnoj ulozi u prošlotjednoj pobjedi u parovima u Davis Cup-susretu Njemačke i Hrvatske.

Druga Karanušićeva žrtva bio je osmi nositelj, Južnoafrikanac Rik de Voest (134.), kojeg je danas svladao sa 6:4, 6:0 i time izborio prolazak u glavni turnir.

Novi izazov četvrtog hrvatskog reketa i 161. tenisača svijeta bit će prvo kolo glavnog ždrijeba protiv nizozemskog wild-carda Robina Haasea. 19-godišnji domaći predstavnik je 165. na Entry listi, četiri mjesta slabije plasiran od Karanušića.

Ivan Ljubičić je treći nositelj i jedna od najvećih zvijezda tjedna u Rotterdamu, a na startu će, kao i Roko, imati zadatak razočarati nizozemske ljubitelje tenisa. Prvi Ivanov suparnik bit će 18-godišnji domaći adut Thiemo de Bakker (431.), koji je, kao i Haase, u glavni ždrijeb ušao s pozivnicom.

Mladi De Bakker dosad ima samo dva odigrana meča na ATP Touru. Prošle godine u Amersfoortu ubilježio je pobjedu nad Julienom Benneteauom (6:3, 6:3) i poraz od Marca Gicquela (4:6, 6:3, 6:2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!