Tenis

Prepolovljena hrvatska kolonija

Ivor Krapac • ponedjeljak, 19.02.2007.

Prvi dan glavnog ždrijeba ATP turnira u Rotterdamu donio nam je oproštaj jednog od dva hrvatska predstavnika. Nakon što je s dvije pobjede prošao kvalifikacije, Roko Karanušić je u prvom kolu glavne priredbe zaustavljen u dvoboju s 19-godišnjim nizozemskim wild-cardom Robinom Haaseom...

Roko nije uspio uljepšati svoj slab omjer od dvije pobjede i 15 poraza u glavnom ždrijebu na ATP Touru i Grand Slamu, a 2-16 ako uračunamo i jedan izgubljeni meč u Davis Cupu. Haase je slavio sa 6:3, 7:6(2) i time ubilježio prvu pobjedu karijere na ATP turnirima.

Obzirom na solidnu formu, činilo se da je četvrti hrvatski reket dobio suparnika po mjeri, no danas jednostavno nije bio dovoljno konstantan da bi iskoristio ovu priliku i uzeo pobjedu nad nizozemskim adutom, 164. na Entry listi. Bilo je lijepih poena, ali i previše Rokovih promašaja u izmjenama s crte.

U prvom setu Nizozemac je prošao uz jedan break, već u drugom gemu, dok je na svojem servisu najozbiljnije prijetnje izdržao u petom i devetom gemu, oba puta uz okretanje 0:30.

Drugi set također je počeo ranim Haaseovim breakom, za vodstvo od 2:1, a ta prednost trajala je sve do servisa za pobjedu kod 6:3 i 5:4, kad je domaći adut dosta pomogao Roku u dolasku do breaka i poravnanja na 5:5. U tom gemu Nizozemac je imao tri neforsirane dotad pouzdanim forhendom, promašenu bekhend-paralelu, a na break-lopti i slab bekhend-volej koji je Karanušiću omogućio lak prolaz forhendom.

No, ono što je tada propustio Haase je nadoknadio u jednosmjernom tie-breaku. Četvrti hrvatski reket tu se više nije ozbiljnije suprotstavio, uhvatio je samo dva poena i time zaključio svoj ovogodišnji nastup u Rotterdamu.

Jedini preostali hrvatski predstavnik sada je Ivan Ljubičić, koji je danas bio uspješan u prvom kolu parova. Ljubo i Nizozemac Thiemo de Bakker proslavili su 4:6, 7:6(5) i 10:8 protiv domaće kombinacije Jasper Smit/Martijn van Haasteren.

Ivan i De Bakker sutra će ponovno istovremeno biti na terenu, ali na suprotnim stranama. Čeka ih međusobni susret u prvom kolu singla, koji je na rasporedu u večernjem terminu, ne prije 19,30 sati.

Među ostalim rezultatima prvog dana izdvajaju se pobjede dvojice nositelja. Prvopostavljeni Nikolaj Davidenko iskupio se za prošlotjedno ispadanje u prvom kolu Marseillea s današnjih 6:3 i 6:4 protiv njemačkog lucky losera Michaela Berrera, dok je peti nositelj Novak Đoković, koji je u Marseilleu također zapeo već na startu, proslavio 7:6(6) i 6:4 protiv francuskog kvalifikanta Florenta Serre.

ATP Rotterdam, 19.2.2007., prvo kolo: Davidenko (Rusija, 1) - Berrer (Njemačka, LL) 6:3, 6:4, O. Rochus (Belgija) - Tipsarević (Srbija) 4:6, 6:2, 6:4, Haase (Nizozemska, WC) - Karanušić (Hrvatska, Q) 6:3, 7:6(2), Đoković (Srbija, 5) - Serra (Francuska, Q) 7:6(6), 6:4, Pavel (Rumunjska, Q) - Bracciali (Italija) 6:1, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!