Tenis

Ljubo i Nizozemac ispali u paru

Ivor Krapac • srijeda, 21.02.2007.

Ivan Ljubičić i mladi Nizozemac Thiemo de Bakker, jučerašnji suparnici u prvom kolu singla, danas su bili na terenu u zajedničkom nastupu u četvrtfinalu parova ATP turnira u Rotterdamu. Za razliku od prvog kola i pobjede nad dvojcem Smit/Van Haasteren, ovog puta im produženi tie-break nakon 1-1 u setovima nije donio sreću...

Ljubo i De Bakker završili su svoj put u turniru parova u sudaru s iskusnim četvrtopostavljenim dvojcem Martin Damm/Leander Paes. Čeh i Indijac slavili su sa 6:7(3), 6:4 i 10:6, tako da će se prvi hrvatski reket u ostatku tjedna moći u potpunosti posvetiti nastupima u singlu. U sutrašnjoj osmini finala čeka ga Belgijac Olivier Rochus.

Branitelj naslova Radek Štepanek danas je uspješno odradio prvo kolo. Osmi nositelj je u češkom dvoboju sa 6:2 i 7:5 nadjačao kvalifikanta Jana Hernycha.

Francuz Gilles Simon, prošlotjedni pobjednik Marseillea, nije uspio nastaviti svoj niz. Simon je u prvom kolu pri zaostatku od 6:3 i 3:1 predao Nijemcu Philippu Kohlschreiberu zbog ozljede butnog mišića: "Pokušao sam i želio nastaviti, ali osjetio sam bol kod pripreme za svaki udarac... Treba poslušati svoje tijelo svaki put kad se nešto ovakvo dogodi."

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Đorđević

Martin Verkerk, nekadašnji prvi nizozemski reket i finalist Roland Garrosa 2003., nije došao do pobjede u svojem prvom nastupu na ATP turnirima nakon osvajanja Amersfoorta sredinom srpnja 2004. Verkerk se u međuvremenu jako mučio s ozljedom ramena, kojeg je i operirao, a na povratku ga je sa 6:3 i 7:6(0) nadjačao južnoafrički lucky loser Rik de Voest.

"Jasno je da ima stvari na kojima moram raditi, no kad se sjetim da sam prije šest mjeseci jedva mogao zasprintati, ovo je izgledalo dobro", komentirao je Verkerk, koji je zbog duge stanke pao na tek 1533. mjesto Entry liste. U povratku će mu pomoći zaštićeni renking kojeg će, kako je najavio, prvenstveno koristiti na Masters Series turnirima i u Roland Garrosu.

Šesti nositelj David Ferrer prvi je preskočio osminu finala. Španjolac je i u svojem drugom nastupu bio bolji od belgijskog predstavnika - jučer je prošao Christophea Rochusa, dok je danas sa 6:4 i 6:2 svladao Kristofa Vliegena.

Novak Đoković pridružio se Ferreru u četvrtfinalu pobjedom u posljednjem meču dana. Petopostavljeni Srbin je sa 6:7(8), 6:1 i 6:3 prošao iskusnog Rumunja Andreja Pavela.

ATP Rotterdam, 21.2.2007., prvo kolo: Gicquel (Francuska) - Clement (Francuska) 6:4, 6:3, Kohlschreiber (Njemačka) - Simon (Francuska) 6:3, 3:1, predaja Simona, R. Stepanek (Češka, 8) - Hernych (Češka, Q) 6:2, 7:5, Van Scheppingen (Nizozemska, LL) - Monfils (Francuska) 6:7(3), 6:4, 6:3, De Voest (JAR, LL) - Verkerk (Nizozemska, WC) 6:3, 7:6(0).

Osmina finala: Ferrer (Španjolska, 6) - Vliegen (Belgija) 6:4, 6:2, Đoković (Srbija, 5) - Pavel (Rumunjska, Q) 6:7 (8), 6:1, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!