Tenis

Lavina asova pregazila Belgijca

Ivor Krapac • četvrtak, 22.02.2007.

Ivan Ljubičić preskočio je drugu prepreku na ATP turniru u Rotterdamu. Ljubo je u osmini finala pokazao previše za Belgijca Oliviera Rochusa, a glavna priča meča bilo je odlično serviranje prvog hrvatskog reketa, s čak 26 asova i samo tri izgubljena poena nakon ubačenog prvog servisa...

Ivanu je na putu do 6:3 i 7:6(4) bio dovoljan samo jedan break u meču, u drugom gemu prvog seta. Normalno da više od toga nije ni trebalo uz ovako kvalitetno serversko izdanje. Osim 26 asova i 42 dobivena od 45 odigranih poena nakon prvog servisa, Ljubičić je imao i solidnih 64 % ubačenog prvog, što Rochusu nije davalo previše šansi - jedinu break-loptu Belgijac je imao već u prvom gemu, kad je Ljubo držao nakon 30:40.

U drugom setu bilo je nekoliko tijesnih servis-gemova, a jedinu break-loptu imao je Ivan, no Belgijac se uspio izvući nakon 30:40 u sedmom gemu. U tie-breaku mu, ipak, više nije bilo spasa - sve je riješio Ljubičićev mini-break za vodstvo od 3:1 potvrđen s još malo impresivnog serviranja. Ljubo je u tom tie-breaku ubacio četiri asa.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Olivier Rochus je prošlost, a sutrašnje četvrtfinale donosi ogled s Nijemcem Florianom Mayerom, koji je u drugom kolu sa 7:5 i 6:2 prošao nizozemskog lucky losera Dennisa van Scheppingena. Ljubičić i 23-godišnji Mayer dosad su se susreli jedino u prošlogodišnjoj osmini finala Beča, a Ivan je dobio taj meč sa 6:3 i 6:3. Novi dvoboj na rasporedu je u petak u 19,30 sati.

Među onima koji će se pojaviti u sutrašnjem četvrtfinalu nema branitelja naslova Radeka Štepaneka. Osmopostavljeni Čeh pao je u dva tijesna tie-breaka protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera, a posebno izjednačen bio je onaj prvi. Nijemac ga je riješio s 14:12.

Prvi nositelj Nikolaj Davidenko odradio je osminu finala sa 6:3 i 6:3 protiv Marca Gicquela, dok je drugopostavljeni Tommy Robredo sa 6:0 i 6:4 bio jači od Rika de Voesta.

ATP Rotterdam, 22.2.2007., osmina finala: Davidenko (Rusija, 1) - Gicquel (Francuska) 6:3, 6:3, Kohlschreiber (Njemačka) - R. Štepanek (Češka, 8) 7:6(12), 7:6(6), Ljubičić (Hrvatska, 3) - O. Rochus (Belgija) 6:3, 7:6(4), Mayer (Njemačka) - Van Scheppingen (Nizozemska, LL) 7:5, 6:2, Južnji (Rusija) - Haase (Nizozemska, WC) 6:2, 6:4, Robredo (Španjolska, 2) - De Voest (JAR, LL) 6:0, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!