Nogomet

Kolo bez iznenađenja, Deranja ponovno zabio

Maja Giljanović • subota, 20.01.2007.

U šesnaestini finala francuskog kupa favoriti su, uglavnom glatko, upisali očekivane rezultate te se plasirali među posljednjih šesnaest momčadi u borbi za naslov kojeg lanjskim trijumfom nad Olympiqueom brani PSG...

Najveće je muke nepotrebnim kompliciranjem svojim navijačima priredio Bordeaux koji je umalo "uprskao" glatko vodstvo od dva razlike i to s igračem više. Poveli su golom Francie već u 6. minuti, isti je igrač podebljao u 36. da bi u 68. drugoligaš Niort smanjio rezultat te u drugoj minuti nadoknade i izjednačio. Problemi za žirondince su se nastavili u 96. kada Leroy donosi prednost gostima koji su od 10. minute i isključenja Bouarda igrali s desetoricom. U 111. obraz ekipi trenera Ricarda spašava Perea i 10 000 domaćih navijača svjedoči ruletu s 11 metara nakon kojih Bordeaux ipak slavi pobjedničkim jedanaestercem Fernanda.

Lanjski je finalist (1:2) u jedinom današnjem okršaju dvije prvoligaške momčadi slavio na gostovanju kod Le Mansa. Nakon 90 minuta rezultat se nije mijenjao, a pobjedu na Leon Bolleeu osigurava u nadoknadi drugog produžetka zamjena za

Pagisa, Senegalac Mamadou Niang spretnom reakcijom nakon kornera Riberyja.

Lyon je na gostovanju kod petoligaša Laona krenuo sporo, primivši u 19. gol Koffmanna za radost 9000 gladatelja. Na poluvrijeme se ipak odlazi nulom koju je za lavove osigurao Clerc u 27. minuti. Pobjedu izborenu bez Juninha donijeli su u 69. povratnik nakon ozljede Govou te Fred u 86.

Sochaux je dugo visio protiv također petoligaša, Lyon la Ducherea koji je preko Benayema poveo već u 4. minuti te se iznenađujuće organizirano branio sve do 79. kada za momčad Alaina Perrina izjednačujući gol postiže Pitau. Pobjeda ipak stiže prije isteka devedesete (okrutnim) jedanaestercem kojeg hladnokrvno u sudačkoj nadoknadi realizira Alvaro.

Lens je kod četvrtoligaša Orleansa upisao glatku pobjedu. Vodstvo je stiglo u 9. minuti golom Cousina, povećanje prednosti donosi Thomert, nadu domaćinima nakratko vraća Coquerel, ali uzalud jer na nova dva gola prednosti vraća Demont. Jučer se, pak, Nantes, na gostovanju kod drugoligaša Amiensa također bez problema plasirao dalje. S igračem više kanarinci su slavili golovima Pieronija (2) te Oliecha.

Lille je na gostovanju u Strasbourgu golovima Audela i Mirallesa u samo dvije minute (27., 28.) imao sigurno vodstvo koje je, međutim, drugoligaš u nastavku susreta nadoknadio. Pobjedu momčadi trenera Puela ipak je osigurao Cabaye u 78. minuti nakon što je tek nekoliko minuta ranije zamijenio Keitu.

Jedina prvoligaška žrtva je momčad Nice koja je kod drugoligaša Montpelliera eliminirana nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca. Prvi je gol pao tek u prvom produžetku kada goste u vodstvo dovodi Echouafni. Samo minutu potom u 97., pak, izjednačenje donosi Fana. Obje momčadi su susret završile s desetoricom, a momčad trenera Antonettija gubi koncentraciju i realizira tek dva jedanaesterca čime domaćina te osvajača kupa 1990. godine vodi dalje.

Libourne-Saint-Seurin našeg Zvonimira Deranje je kod petoligaša Jarvillea nakon 2:2 u regularnom tijeku susreta u produžecima zaostajao do 110. minute kada bivši Hajdukovac u skladu s fantastičnom ovosezonskom formom izjednačava rezultat, a konačni pobjedu dvama golovima u 114. i 119. drugoligašu osigurava Moura-Komenan.

Sutra branitelji naslova Parižani dočekuju drugoligaša Gueugnon, a Monaco će u drugom prvoligaškom obračuna ovog kola ugostiti Toulouse.

Rezultati, šesnaestina finala, važniji rezultati: Amiens(2) - Nantes 1:3, Le Mans - OM 0:0 (0:1 produžeci), Calais(4) - Sedan 1:2, Laon(5) - Lyon 1:3, Sochaux - Lyon la Duchere(5) 2:1, Bordeaux - Niort(2) 2:2 (5:4 jedanaesterci), Orleans(4) - Lens 1:3, Montpellier(2) - Nice 0:0(1:1 produžeci, 4:2 jedanaesterci), Strasbourg(2) - Lille 2:3, Jarville(5) - Libourne(2) 2:2 (3:5 produžeci).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!