Nogomet

PSV sigurnim koracima po novu titulu

Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 21.01.2007.

Samo čudo može zaustaviti PSV da osvoji novi naslov prvaka. PSV je Heerenveenu pokazao tko je gazda u Nizozemskoj osiguranom pobjedom već u prvom poluvremenu dok je Ajax na domaćem terenu pobjedio Utrecht, ali i dalje zaostaje devet bodova za momčadi iz Eindhovena...

Amsterdamski Ajax je ranim golovima braniča Heitinge u 11. minuti i veznjaka Wesleya Sneijdera u 21. minuti osigurao pobjedu protiv FC Utrechta koji se sa 26 bodova nalazi na 12. mjestu nizozemske lige. Ajax je novom pobjedom zauzeo drugu poziciju koju je držao AZ Alkmaar pobjedom 3:1 nad Den Haagom u petak.

Nakon što je u petak izbačen iz Kupa Uefe, Feyenoord je novi šok doživio na gostovanju kod NAC Brede gdje je visoko poražen sa 4:1. Domaćini su poveli u 11. minuti preko Van Gessela da bi u 21. minuti već bilo 2:0 preko Zonnevelda. U drugom poluvremenu su do 81. minute poduplali prednost golovima Južnoafrikanca Glena Salmona. Feyenoord je uspio ublažiti poraz u 85. minuti preko Van Hooijdonka iz jedanaesterca.

Trenutno vodeća momčad lige, PSV iz Eindhovena, uspješno se obračunao sa Heerenveenom našega Danijela Pranjića koji je u porazu svoje momčadi sudjelovao u svih 90 minuta. Utakmica je rješena u 14. minuti kada Calvin Jong-a-Pin, nakon namjernog igranja rukom u svom šesnaestercu, dobiva izravni crveni karton. Siguran realizator jedanaesterca je Timmy Simmons koji dovodi PSV u vodstvo. Iako sa igračem manje na terenu, Heerenveen preko svog prvoga strijelca Afonsa Alvesa izjednačuje u 21. minuti.

Samo dvije minute kasnije Arouna Kone ponovno dovodi domaćine u vodstvo. Konačnih 3:1 postavlja Farfan ponovno sa 11 metara nakon prekršaja Michaela Dingsdaga na Patricku Kluivertu. Do kraja utakmice rezultat se nije mjenjao. Najbliže pogotku bili su domaćini u 71. minuti nakon slobodnog udarca Farfana.

Eredivisie liga, 21.siječanj 2007., 21.kolo: PSV - Heerenveen 3:1, Roda JC - Willem II 2:1, Heracles - NEC 0:0, RKC Waalwijk - Twente 1:2, Den Haag - AZ Alkmaar 1:3, Ajax - Utrecht 2:0, Sparta - Excelsior 2:1, Vitesse - FC Groningen 3:2, NAC Breda - Feyenoord 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!