Nogomet

Arsenal spasio prvenstvo

Marin Vuković • nedjelja, 21.01.2007.

S dva pogotka u posljednjih sedam minuta utakmice Arsenal je preokrenuo susret u svoju korist i slavio protiv Manchester Uniteda. Ovakvim ishodom najzadovoljniji će biti Jose Mourinho čija je momčad još uvijek u igri, unatoč jučerašnjem porazu od Liverpoola…

Arsenal i Manchester United odigrali su utakmicu vrlo sličnu onoj iz prvog dijela prvenstva, kada su topnici iznenadili Crvene vragove i s Old Trafforda odnijeli sva tri boda u samoj završnici utakmice. Gotovo identičnu završnicu vidjeli smo i večeras na Emirates stadionu.

United je nešto agresivnije krenuo u susret i u početnih desetak minuta držao loptu pokušavajući doći do ranog pogotka, ali do sredine poluvremena domaći su uspjeli uspostaviti ravnotežu. Iz prvog poluvremena svakako valja zabilježiti mogući nedosuđeni jedanaesterac za domaće, te nekoliko vrlo dobrih pokušaja Thierryja Henryja. S druge strane, Manchester je u samoj završnici poluvremena mogao do vodstva nakon odličnih prilika Waynea Rooneya i Henrika Larssona.

U osmoj minuti nastavka trenutno vodeća momčad Premiershipa nakon sjajne je akcije došla do vodstva. Odlično je s lijeve strane ubacio Patrice Evra i pronašao Waynea Rooneyja koji postiže svoj prvi pogodak glavom u dresu Manchester Uniteda. Arsenal je prebacio u višu brzinu i velikim pritiskom pokušavao doći do izjednačujućeg pogotka, što im je i uspjelo sedam minuta prije kraja susreta. Nakon ubačaja s desne strane Henry je propustio loptu na drugu stativu gdje se našao Robin Van Persie i iz teške situacije poslao loptu pod gredu Van Der Sarova gola.

Činilo se da će veliki suparnici podijeliti bodove, ali da to ne bude tako pobrinuo se kapetan londonske momčadi. Iskoristio je sjajno ubacivanje Emmanuela Ebouea i glavom smjestio loptu iza leđa Van Der Sara za konačnih 2:1. To je tek treći poraz Uniteda u dosadašnjem tijeku prvenstva, dvaput su gubili upravo od Arsenala. Prednost Manchestera nakon ovoga kola ostaje i dalje šest bodova, dok su Liverpool i Arsenal barem donekle smanjili razliku u odnosu na vodeći dvojac.

U jedinoj popodnevnoj utakmici Everton je na gostovanju svladao Wigan golovima Mikaela Artete u drugom poluvremenu. Arteta je prvoga postigao iz jedanaesterca u 65. minuti, te potvrdio pobjedu u posljednjim trenucima utakmice.

Premiership, 24. kolo, 21.01.2007:
Arsenal – Manchester United 2:1, Wigan – Everton 0:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!