Rukomet

IHF dao zeleno svjetlo

Branimir Korać • četvrtak, 25.01.2007.

Atmosfera u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji iz dana u dan sve je bolja. Nakon sjajnog starta i četiri pobjede u četiri nastupa, Davor Dominiković oslobođen je optužbi u doping aferi, a stigla je i sjajna vijest iz IHF-a kojom se Dominikoviću omogućuje nastup već od danas...

Davor Dominiković neće morati čekati četvrtfinale kako bi upisao prvi nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. IHF je odmah nakon potvrde iz Španjolske kako je Dominiković pogreškom optužen za uzimanje nedozvoljenih sredstava, dopustio nastup Dominikoviću već u drugoj fazi natjecanja iako je rok za prijavu igrača za ovaj dio natjecanja završen.

Teoretski Dominiković bi mogao zaigrati već danas protiv Mađarske iako se očekuje kako ga Lino Červar neće već danas staviti u sastav obzirom da se tek očekuje njegov dolazak u Njemačku. Tako bi jedan od najboljih obrambenih igrača svijeta mogao biti u sastavu za preostale susrete u skupini i to protiv Češke i Španjolske.

Vezane vijesti

Iz Hrvatskog rukometnog saveza poručuju kako neće samo tako prijeći preko nepravde koja je učinjena prema Dominikoviću kao čovjeku i igraču i hrvatskom rukometu. Traži se detaljna istraga o laboratoriju koji je zamijenio uzorke urina te snošenje posljedica odgovornih. Očekuje se kako će i IHF stati u zaštitu Dominikovića te poduprijeti istragu o slučaju koji je nanio veliku štetu imenu Davora Dominikovića bez obzira što je naš rukometaš potpuno nevin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!