Nogomet

Bayern u zimskom snu

Petar Plevnik • utorak, 30.01.2007.

Nakon što su u petak porazom otvorili nastavak sezone nogometaši Bayerna bolje sreće nisu bili ni u 19. kolu, odigravši u Münchenu 0:0 s Bochumom. Posrtaj Bayerna najbolje je iskoristio Stuttgart i pobjedom nad Arminijom preskočio Bavarce na ljestvici...

Iako su uoči nastavka prvenstva iz redova münchenskog Bayerna stizale najave o jurišu na prvo mjesto, nakon 180 minuta proljetnog nastavka situacija za Felixa Magatha i društvo postaje zabrinjavajuća. Nakon poraza u petak u Dortmundu, za Bavarce se večeras prevelikom preprekom pokazao Bochum, koji je odnio bod sa Allianz Arene.

Kao i u nekoliko navrata ove sezone, Bayern je ponovno imao terensku inicijativu, a ovaj put i odlične prigode, posebice u prvom dijelu, no vratar gostiju Drobny priskrbio si je epitet igrača utakmice, a svojoj momčadi, za koju je od 77. minute igrao i Ivo Iličević, velik bod u Münchenu.

Pogotke nisu vidjeli ni gledatelji u Mönchengladbachu, gdje su snage odmjerili domaća Borussia i Nürnberg. A nakon večerašnjeg susreta vrlo je lako moguće da su gledatelji posljednji put vidjeli Juppa Heynckesa na klupi Borussije, budući da je domaćinima ovo 12. susret bez pobjede i trenutno se nalaze na mjestu. U vrlo slabom susretu u momčadi gostiju nije bilo ni Ivice Banović (na klupi), ni Leona Benka.

Za razliku od susreta u Möchengladbachu, puno zanimljivijoj utakmici svjedočili su gledatelji u Wolfsburgu, u dvoboju Wolfsburga i Eintrachta koji je završio 2:2. Domaćini su odlično otvorili susret i već u osmoj minuti preko Klimowicza došli u vodstvo. Na novi pogodak gledatelji su čekali sve do 63. minute, kada Thurk koristi dodavanje Meiera i zabija za 1:1. Zbunjenost u igri domaće obrane gosti drugi put koriste samo šest minuta kasnije, kada Meier glavom dovodi goste do rezultatskog preokreta. Ipak, za bod domaćina pobrinuo se Hanke četiri minute kasnije, kada na dodavanje Marcelinha postavlja konačnih 2:2.

Za jedinu domaću pobjedu večerašnjeg programa pobrino se Stuttgart, svladavši na Gottlieb Daimleru goste iz Bielefelda sa 3:2. Vrlo dobar ulazak domaćina u susret isplatio se već u osmoj minuti, kada Gomez glavom dovodi Švabe u vodstvo. Iako se i nakon vodećeg Stuttgartovog pogotka nastavila dominacija domaćina, gosti koriste svoju jedinu pravu prigodu prvog dijela i preko Eiglera u 26. minuti na odmor odlaze sa 1:1.

U nastavak susreta ponovno bolje kreće Stuttgar i nakon sedam minute igre u nastavku dolaze do novog vodstva, nakon što Cacau koristi odličan centaršut Parda i glavom zabija za 2:1. Sjajan napadački tandem Gomez - Cacau još se jednom potvrdio i sedam minuta kasnije, kada Gomez povisuje na 3:1. Sve što su gosti uspijeli učiniti do kraja susreta bio je pogodak Ahanhoufa iz 11-erca u 87. minuti, za konačnih 3:2.

Bundesliga, 19. kolo, 30.1.2007.:
Borussia (M) - Nürnberg 0:0, Stuttgart - Arminia Bielefeld 3:2, Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:2, Bayern - Bochum 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!