Nogomet

Ratković i Tapalović u Njemačkoj

Petar Plevnik • srijeda, 31.01.2007.

Još dva Hrvata svoj nogometni kruh od danas zarađuju u Njemačkoj. Dok će bivšem hrvatskom reprezentativcu Filipu Topaloviću Carl Zeiss Jena biti četvrti njemački klub, Zoran Ratković svoju će njemačku avanturu započeti u Braunschweigu...

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

30-ogodišnji Tapalović, koji je u vrijeme dok je Otto Barić bio izbornik hrvatske reprezentacije tri puta oblačio kockasti dres, karijeru će nastaviti u redovima 16. momčadi Druge Bundeslige, Carl Zeiss Jene. Tapalović bi, nakon što prođe liječnički pregled, sa Jenom trebao potpisao ugovor u trajanju od jedne i pol godine.

Za razliku od Tapalovića, dvije godine mlađem bivšem napadaču Belišća, Hajduka i Cibalije, Zoranu Ratkoviću, Eintracht iz Braunschweiga biti će prvi inozemni klub. Napadač koji je od kraja prošle sezone bez kluba dogovorio je suradnju sa posljednjeplasiranom momčadi Druge Bundeslige, u kojoj je neuspješnu probu odradio Mate Dragičević. Ratkovića će u svlačionici Eintrachta dočekati i dva Hrvata koja su također stigla u prijelaznom roku, Igor Barukčić i Igor Žiković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!