Košarka

Split CO - Svjetlost: Splitu pobjeda, ovacije Brođanima

Bernard Jurišić • utorak, 06.02.2007.

Split CO je pobijedio! Nakon četiri mjeseca poraza i frustracija u regionalnom društvu, "žuti" su se morali vratiti u domaće okvire da bi prekinuli seriju od 16 poraza. No kako su odigrali, najbolje svjedoči činjenica da su usprkos pobjedi izviždani, za razliku od Brođana koji su pljeskom ispaćeni u svlačionicu...

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Splićani su prekinuli seriju od 16 uzastopnih poraza dugu četiri mjeseca, no malo je razloga za zadovoljstvo i trenera Subotića i igrača. 300 gledatelja vidjelo je borbenu utakmicu u kojoj su gosti ostavili srce na terenu, posebno u drugom dijelu, ali na kraju ipak nisu nagrađeni plasmanom na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića.

"Žuti" su prvo poluvrijeme odigrali neloše, predvodio ih je najkonstantniji u posljednje vrijeme Marko Car, uz solidan učinak Nigerijca Ebonga. Serijom 12:0 došli su do 43:27 u 16. minuti i na poluvrijeme otišli s 16 poena prednosti.

Dok su se u poluvremenu mogle čuti priče kako je "konačno i Split CO našao svoju žrtvu", Brođani su treću četvrtinu otvorili serijom 0:12 i agresivnom obranom potpuno obezglavili domaćine. Šest minuta trebalo je Splitu za prve koševe u drugom poluvremenu, ali napadi "žutih" bili su potpuno konfuzni, a igrači dezorijentirani.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Svjetlost je vrlo lako izigravala domaću obranu, puno jednostavnije i lakše dolazila do poena i hrabrom igrom izjednačila na 57:57 u 30. minuti.

Na otvaranju posljednje četvrtine Brođani su promašili dva napada u kojima su mogli preuzeti vodstvo, a odgovor je stigao od Ayusa, koji s dvije trice dovodi Split na 72:67.

No, Brođani se ne predaju ni na 86:79, nešto više od minute prije kraja i stižu do 86:84. Domaćine od šokantnog posljednjeg napada spašava pogodak Kedže koji osigurava Splitu pobjedu i plasman u polufinale Kupa Krešimira Ćosića.

Današnja utakmica pokazala je da se Subotić što prije treba zahvaliti Abramsu koji je taman kvaliteta za drugu litavsku ligu iz koje je došao. Zanimljivo je da je Svjetlost vodio Splićanin Sumić, koji je za 33-godišnjeg Amerikanca "televizija u boji".

Slika 3 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Momčadska igra Brođana zaslužuje još jedan paragraf. Svjetlost je danas pokazala puno bolju košarku nego Split, no na kraju su ipak izgorjeli i platili danak lošeg prvog dijela. Centar Preglej imao je čak 10 asistencija, no cijela šestorka koju je koristio Mladen Vušković zaslužila je veliki pljesak za danas pokazano.

Na kraju su ga i dobili, za razliku od Splita, koji je za prvu pobjedu nakon četiri mjeseca zaradio bučne zvižduke malobrojne publike.


Slobodan Subotić, trener Splita CO: "Ono što se dogodilo u trećoj četvrtini je kriminalan pristup. Moji igrači prebrzo su pomislili da je utakmica odlučena , nevjerojatno je kako lako dajemo loptu u ruke protivniku i dozvoljavamo mu da se vrati. Ovo je kvaliteta za ubiti. Vruć sam i ne želim više govoriti jer bih mogao svašta reći. Perić? Nema nikakve situacije s njim, on je jedan od igrača i igrat će koliko bude zaslužio."

Mladen Vušković, trener Svjetlosti: "Katastrofalno smo odigrali prvo poluvrijeme, kao da smo se sami sebe prepali. Samo malo više borbenosti i zakomplicirali smo utakmicu, no kad smo stisli Split je pogodio što je trebao. Tada su pokazali da su pojedinačno kvalitetniji od nas, a mi nemamo iskustva u ovakvim završnicama. Drugačije bismo danas razgovarali da nismo ostali bez Piplovića i Ridla, a svakako smo hendikepirani i što kao član A-1 lige nismo mogli dovesti stranca."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolHKL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!