Sportaši u mreži

Split CO - Hemofarm: Katastrofama nema kraja

Bernard Jurišić • subota, 24.02.2007.

Nema kraja sramotnim izdanjima košarkaša Splita CO. Novi, osamnaesti poraz u nizu u regionalnoj NLB ligi, začinjen još jednom tragikomičnom izvedbom košarkaške igre, dogodio se protiv Hemofarma, koji je s pola snage nakrcao "žute" s 51:89...

Split CO zapisao je još jednu sramotnu partiju u knjigu ovogodišnjih izdanja. Samo sedam minuta bilo je dovoljno Hemofarmu da ode na 20 poena prednosti, a da su gosti iz Vršca igrali punom snagom svih 40 minuta, kazlika bi možda bila i dvostruko veća.

U prvom dijelu opuštenost gostiju Split CO nije znao iskoristiti, iako je nakon 24:16 u 12. minuti, na poluvremenu na semaforu svijetlilo iznenađujuće vodstvo domaćih 32:31.

Nakon toga, samo sedam minuta trebalo je gostima da postave stvari na svoje mjesto. Krenuli su s 0:15, te tijekom čitave druge dvije četvrtine povećavali razliku u odnosu na smiješne Splićane.

Na kraju je završilo s rekordnih 51:89, najvišim porazom Splita CO u ovoj sezoni i osmom neuspjehu trenera Subotića u devet nastupa. Bez obzira što je doveden kao "spasitelj" i što mu je povjerenje neograničeno, Split CO nikad u povijesti nije igrao lošije, nije primao više koševa i gubio s većom razlikom.


Slobodan Subotić, trener Splita CO: "Hemofarm je puno iskusnija i bolja momčad od nas. Opet nam se dogodila ta treća četvrtina u kojoj su moji igrači igrali sramotno, promašivali otvorene šuteve i potpuno izgubili ravnotežu. Hemofarm je to znao kazniti, sviđa mi se njihova igra i oni su viša razina od nas u ovom trenutku. Sve ovo mi se događa prvi put u karijeri i ne znam hoće li do kraja sezone biti bolje."

Miroslav Nikolić, trener Hemofarma: "U početku smo malo podcijenili Split, koji je dobro otvorio utakmicu. Ovakve utakmice me živciraju, trebali smo to riješiti prije, no u drugom dijelu smo pokazali da smo bolja momčad. Rezultat je na kraju ipak bio malo previsok, ali Split mora puno bolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!